150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi Temeli atıldı

150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi Temeli atıldı
Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

Düzenlenen temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. İsmail Başıbüyük, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar ve Teşkilat yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, “Öncelikle bu hastanenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Dışişleri Bakanımız ve Milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hepinizin bildiği gibi çok kısa bir süre içerisinde Şehir Hastanemiz de Antalyalı hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Halkımız en iyisini hak ediyor. 20 yıldır da halkımızı mutlu etmek adına çok güzel projeler yapılıyor. Özellikle de sağlık alanında, gençlerin tabiri ile çok level atladık. Antalya Konyaaltı 150 yataklı Devlet Hastanemiz Antalya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.


Bakan Çavuşoğlu;  “Yaptığımız hizmetlerle artık Türkiye sağlıkta dünyada model haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık 15-16 senedir Türkiye’nin sağlık sistemini dünyaya model olarak anlatıyor. Bakanlarımız, eski bakanlarımız ülke ülke Dünya Sağlık Örgütünün düzenlediği programlarda Türkiye’nin tecrübesini paylaşıyor.

Her alanda olduğu gibi Türkiye bugün sağlıkta dünyada en önde gelen ülkelerden birisi oldu. Sadece hastanelerle değil, aynı zamanda sağlıkla ilgili her konuda. İşte sigorta konusu, eskiden insanlarımızın sigortası yoktu, 65 yaşın üstündeki insanlar sigorta kapsamında değildi, bugün Türkiye’de hayata geçirdiğimiz sigorta sistemi sayesinde insanların % 99’u sigorta kapsamında.” şeklinde konuştu.

150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi’nin yanına Hurma’da 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı hastanesinin de açılacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, ilçelerde de sağlık alanındaki ihtiyaçların hızlı bir şekilde giderildiğini belirtti.


Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri butona basarak, yaklaşık 1,5 yılda bitirilmesi planlanan hastanenin temelini attı. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar ise yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimiz başta olmak üzere Bakanımızın da büyük gayretleri sayesinde, Parti İl Başkanlığımız ve konuyla ilgili tüm teşkilat üyelerinin cansiperane bir çaba gösterdiği bu gelişme Konyaaltı’mıza hayırlı olsun.

Belediye Meclisinde hastanemizin yapılması için meclis üyelerimizin verdiği mücadele takdire şayandır. Bu alanda yapılacak hastane üzerinden siyaset yaparak hizmetin gelmesini geciktirenler sanırım şimdi biraz daha üzgün ve şaşkın olduklarını düşünüyorum. Konyaaltı’mıza hizmetlerimizi getirdikçe daha çok şaşıracaklar. Konyaaltı atıl bir ilçe değil modern ve çağdaş bir yaşam bölgesi olduğunu her fırsatta hizmetlerimizle göstermeye devam edeceğiz” diye açıklamada bulundu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.