19 Mayıs, Temsilci Gençlerle daha güzel olacak

19 Mayıs, Temsilci Gençlerle daha güzel olacak
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklama şöyle, “Üniversitelerin ön lisans, lisans veya lisansüstü programlarında okuyan, temsil yeteneği olan, gençlik çalışmalarına aktif katılım sağlayan, sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif rol alabilecek, çevresine örnek olabilecek, milli ve manevi değerlere saygılı, istiklal mücadelesi ruhunu yaşayıp yaşatabilecek, toplumla bütünleşmiş, 18-25 yaş aralığında yer alan gençleri ifade etmektedir. Ülkemizin her bir ilinden bir bay ve bir bayanın katılımıyla oluşan temsilci gençler Gençlik Haftasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız ve Sayın Bakanımız ile görüşmek, Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek resmi tören ve programlara katılmak ve ayrıca gerçekleştirilecek “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla tarihi ve kültürel zenginliklerimizi de yerinde görüp milli mücadele ruhunu yerinde müşahede etme fırsatı bulacaktır.

GENÇLİK HAFTASI
Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15 – 21 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta Gençlik Haftası ve 19 Mayıs tarihi Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Temsilci Gençler 09 – 20 Mayıs 2022 tarihleri arasında Gençlik Haftası, 19 Mayıs 2022 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” program ve etkinliklerine katılacaklardır.

PROGRAM AKIŞI
Temsilci Gençler programı 09 Mayıs 2022 tarihinde Samsun’da başlayacak olup 20 Mayıs 2021 tarihinde Ankara’da sona erecektir. Bu tarihler arasında gençlerimize yönelik milli mücadele ruhunu yaşamaları kapsamında yerinde resmi ziyaretler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. “Milli Mücadele: Bitmeyen Yolculuk” programıyla, milli mücadele tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara illerimiz ziyaret edilerek milli mücadele ruhunu yerinde müşahede etmeleri sağlanacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 4 Nisan 2022 – 17.00
Sonuçların Açıklanması: Nisan 2022

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.