Yayınlama: 09.03.2023
A+
A-

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından Hatay’a giderek bir ay boyunca Mehmetçiğin nöbet, devriye, arama kurtarma ve yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Adıyaman’a gitti.

Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezinde depremin ardından kentte yaraların sarılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar, “Acımız, kederimiz büyük. Bu yaraları sarmak için ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalışarak tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin tarihi boyunca başına gelen en büyük felaketler arasında yer alan depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini ileten Bakan Akar’ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

KONTEYNER KENTTE VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELDİ

Adıyaman’da Afet Koordinasyon Merkezinde aldığı brifingin ardından Bakan Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Altınşehir Konteyner Kenti’ne gitti.

Buradaki çalışmalarla ilgili bilgi alan, depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Akar, onlarla yakından ilgilenerek taleplerini tek tek dinledi.

Taleplerini ifade eden vatandaşlar, “Allah devletimize zeval vermesin”, “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin”, “Bu devlet başımızda olduğu sürece tüm sıkıntıların üstesinden geliriz” diye konuştu.  Bakan Akar da, “Yaraları sarmak için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devletimiz ayakta. Asil milletimizle birlikte tek yumruk, tek yürek olarak inşallah tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız.” dedi.

Bakan Akar, 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın konteyner kentte kalan ailesine de ziyarette bulundu.

Konteyner kentteki Gençlik Merkezine de giden Bakan Akar, çocuklarla da yakından ilgilendi. Burada çocuklara yönelik gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, çocukların futbol oyununu da ilgiyle izledi. Ders çalışan bir çocuğa da yakın ilgi gösteren Bakan Akar çocuğa çözmeye çalıştığı matematik probleminde yardım etti.

MEHMETÇİK TARAFINDAN KURULAN ÇADIRKENTTE İNCELEME

Bakan Akar daha sonra beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Mehmetçik tarafından kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Buradaki seyyar mutfak, banyo ile Mehmetçik Okulunda incelemelerde bulunan faaliyetlere ilişkin bilgi alan Bakan Akar, depremzedelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Vatandaşlar Bakan Akar’a “ilk andan itibaren yanlarında olan Mehmetçik’in yardımlarından dolayı” teşekkür etti.

Çocuklarla da yakından ilgilenen Bakan Akar, onlara oyuncak hediye etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.