2,8 Milyon Araç Kontrol Edildi

2,8 Milyon Araç Kontrol Edildi
Yayınlama: 30.06.2024
Düzenleme: 30.06.2024 11:02
A+
A-

Trafikte Büyük Denetim: 2,8 Milyon Araç Kontrol Edildi

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, 20-27 Haziran 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Ali Yerlikaya, denetimler kapsamında toplamda 2 milyon 786 bin 451 aracın kontrol edildiğini belirtti.

Denetim Sonuçları ve İşlemler:

Çakar Kullanan Sürücüler:

  • Işıklı veya sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 189 sürücüye işlem yapıldı.

Hız İhlalleri:

  • Hız sınırlarını aşan 140 bin 947 sürücüye ceza kesildi.

Periyodik Muayene Eksiklikleri:

  • Araçlarının periyodik muayenesini yaptırmamış olan 29 bin 308 sürücüye işlem uygulandı.

Emniyet Kemeri Kullanımı:

  • Emniyet kemeri takmayan 16 bin 678 sürücüye ceza kesildi.

Sürücü Belgesi Olmayanlar:

  • Sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 433 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.

Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Eksiklikleri:

  • Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 587 araca ceza yazıldı.

Yukarıda belirtilen ihlallerin yanı sıra diğer çeşitli ihlallerle birlikte toplamda 433 bin 207 araç ve sürücüye işlem yapıldığı açıklandı.

Bakan Ali Yerlikaya’nın Mesajı:

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti. Aşırı hız yapmanın tehlikelerine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, emniyet kemerinin hayati önemine vurgu yaptı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, yolculukların amacının insanları sevdiklerine kavuşturmak olduğunu belirterek, trafik kurallarına uymanın herkesin güvenliği için gerekli olduğunu hatırlattı.

“Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.” sözleriyle açıklamasını sonlandıran Bakan Ali Yerlikaya, trafik denetimlerinin devam edeceğini ve trafik güvenliği için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.