31.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor

31.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Başlıyor
Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 1994 yılında ilk kez kapılarını sanatseverlere açmış ve 1998 yılında uluslararası festivaller arenasında yerini aldı

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında yer alan Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA – European Festivals Association) kabul edilen, dünyanın ilk ve tek “Kalite Yönetim Belgesi”ne (TS-EN-ISO 9001: 2000) sahip festival olma özelliğini taşımakta

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 31.’si düzenlenecek olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 13-26 Eylül tarihleri arasında Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

FESTİVAL AIDA OPERASI İLE AÇILACAK

Festivalin açılışı, 13 Eylül Cuma günü saat 21.00’de, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün büyük prodüksiyonlarından biri olan “Aida” operası ile yapılacak.

Yabancı konuk sanatçılar Soprano Joana Zhelezcheva ve Tenor Walter Fraccaro’nun sahne alacağı “Aida” operası, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun muhteşem atmosferinde sanatseverlerle buluşacak. Giuseppe Verdi’nin, komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkânsız aşkını konu alan 3 perdelik eseri, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenecek.

Eserin rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını ise Ravivaddhana Monipong Sisowath üstleniyor. Geniş bir sanatçı kadrosuna sahip olan eser, görkemli dekor ve kostümleriyle dikkat çekiyor.

Orkestra, Lorenzo Castriota’nın yönetiminde; koro ise Mahir Seyrek’in şefliğinde sahne alacak. Müzikleri, dönemin dekor ve kostümleriyle zenginleşen bu ihtişamlı sanat şöleni, Özgür Usta’nın dekor tasarımı, Savaş Camgöz ve Gürcan Kubilay’ın kostüm tasarımı, G. Armağan Davran, Ömür Uyanık ve Sergei Terechenko’nun koreografisi ve Fuat Gök’ün ışık tasarımıyla sanatseverlere sunulacak.

Eserde, Aida rolünü Joana Zhelezcheva, Radames rolünü Walter Fraccaro, Amneris rolünü Medine Tuganova, Amonasro rolünü Serhat Konukman, Ramfis rolünü Engin Suna, Mısır Kralı Il Re rolünü Şafak Güç, Haberci rolünü İsmail Enis Ok ve Sacerdotessa rolünü Serap Demirhan canlandıracak.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.