5 Yıl sonra açılmasına karar verildi

5 Yıl sonra açılmasına karar verildi
Yayınlama: 18.07.2023
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi dönemin Belediye Başkanı Menderes Türel Tarafından Millet Bahçesinin hemen yanında Kent Hafızasında önemli bir yeri olan Vatan Kahvesini Antalyalılara kazandırmıştı. Aradan Yıllar Geçmiş olmasına rağmen bir türlü hizmet veremeyen yapı nihayet açılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent hafızasının önemli simgelerinden Vatan Kahvesi’ni 20 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da törenle yeniden Antalyalıların hizmetine açıyor. Aslına uygun yapısıyla yeniden inşa edilen Vatan Kahvesi’nde iç ve dış mekan kafe alanları, eğitim mutfağı, toplantı salonu, kütüphane ve ofisler yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent hafızasına sahip çıkıyor. 1983 yılında yıkıldıktan sonra Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi çerçevesinde Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından yeniden inşa edilen Vatan Kahvesi, 20 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da açılış töreniyle Antalyalılara kazandırılıyor. Bir dönemin kültür noktası Vatan Kahvesi aslına uygun olarak yeniden kent hayatına hizmet verecek. Yapının 5 yıl sonra açılmasına karar veriliyor olması ise kafalarda soru işareti oluşturdu

Turizm ve yeme içme sektörüne nitelikli personel yetiştirmek için Barista (kahve hazırlama uzmanı) programların yanı sıra Karaalioğlu Parkı’nda her yıl düzenlenmesi planlanan Uluslararası Antalya Kahve Festivali’ne de ev sahipliği yapacak. Aslına uygun yapısıyla yeniden inşa edilen Vatan Kahvesi’nde iç ve dış mekan kafe alanları, eğitim mutfağı, toplantı salonu, kütüphane ve ofisler yer alıyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.