Yayınlama: 02.11.2023
A+
A-

Zaman zaman İsrail mevzilerine saldıran Hizbullah, çatışmanın başından bu yana ilk kez koordineli bir şekilde hareket ederek, Lübnan sınırı boyuncu kritik saldırılar düzenledi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çoluk çocuk demeden katliam yapan İsrail ordusu, kuzeydeki Lübnan sınırında da teyakkuz durumunda. Zaman zaman Lübnan topraklarını vuran İsrail ordusuna, Hizbullah tarafından 7 Ekim’den bu yana ilk kez koordineli bir şekilde saldırı düzenlendi

Hizbullah, hareketli hedeflere ve radar mevzilerine yönelik olağan saldırılar yerine bu kez doğrudan yerleşim bölgelerini vurdu. Hizbullah, yaptığı bu saldırılarda roket ve intihar drone’ları kullandı. Lübnan Hizbullahı, işgal altındaki Şeba Çiftlikleri’nde konuşlu bulunan İsrail’e ait Zebadin Kışlası’ndaki tabur karargahına iki insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini duyurdu.

Uzmanlara göre Hizbullah, İsrail ile arasındaki çatışmaların başladığı 8 Ekim’den bu yana ilk kez bu tür bir silah kullanıyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.