Hasta ve kaçak kurbanlıklara geçit yok

Hasta ve kaçak kurbanlıklara geçit yok
Yayınlama: 13.06.2023
A+
A-

Antalya da Kurbanlık Hayvanlar İçin Denetimler Başladı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Antalya ya getirilen kurbanlık hayvanlar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tek tek kontrol ediliyor. Şehrin giriş noktaları ve tali yollar sıkı bir şekilde denetleniyor Kontrollerin dikkatli ve hassas bir şekilde yapılırken Kurban satış ve kesim yerleri hem ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından belirlenenn noktalarda hemde yerel yönetimlerin belirlediği alanlarda kesimlerin yapılabilmesi sağlanıyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Türkiye’nin birçok noktasından yola çıkan kurbanlık hayvanlar, Antalya ya satıcılar tarafından getiriliyor. Küpeli ve belgesi olmayan kurbanlıkların belirlenmesi halinde satıcılara ceza uygulanıyor ya da araçla birlikte geri gönderiliyor. Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktaların da titiz denetlemeler yapıldığını belirten yetkililer Jandarma ve zabıta ekiplerinden de destek alırken, kaçak gelen hayvanların, belgesi olmayan hayvanların geçişine izin verilmiyor ve pazarlara gönderilmiyor

Kurum yetkilileri kurbanlık alacak olan vatandaşların kurbanlarını mutlaka izinli satış yerlerinde ehil insanlara kestirmesi gerektiğini ve ayrıca Bakanlığın ‘Tarım cebimde’ uygulamasıyla Hayvanın yaşı, ırkı, cinsine ulaşabiliyor. Hayvanlar geldikleri yerden sağlık kontrolünden geçiyor. Vatandaşların izinli yerlerden kurbanlık almaları ve izinli yerlerde kestirmeleri konusu özellikle belirtiliyor. Vatandaşların hayvan alım noktalarında küpe numaralarını uygulamaya girdikleri takdirde hayvanla ilgili bütün bilgilere ulaşabilecek”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.