Üniversite tercihi yapacak gençlerle bir araya geldi

Üniversite tercihi yapacak gençlerle bir araya geldi
Yayınlama: 01.08.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, üniversite tercihi yapacak gençlerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Tercih Destek 2023 Programı’nda üniversite tercihi yapacak gençlerle buluşarak tecrübelerini aktardı.

Bakan Bak, katılımcılara yaptığı konuşmada, yüksek mühendis olmak ve yabancı dilini geliştirmek amacıyla İngiltere’ye gittiğini ve bu süreçte okul masraflarını karşılamak için restoran ve şantiyede çalıştığını anlattı. Engellerin üstesinden gelmenin mücadele ile mümkün olduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Hiçbir şey imkânsız değil. Sorumluluk alacaksınız ve başaracaksınız. Çalışacaksınız, çalışacaksınız…” diyerek gençlere cesaret verdi.

Kendi hayatından örneklerle gençlere önerilerde bulunan Bakan Bak, “Kendinize inanmanız lazım. ‘Erteleme, üşenme, vazgeçme’ prensipleriyle hayata devam… Bizim en büyük kaynağımız gençlerimiz. Biz başarırız, her şey yapabiliriz. Çok pratiğiz, çok enerjiğiz. Her zaman ne istiyorsanız hayallerinizin peşinden koşun. Benim her zaman hayallerim var. Sevgi dolu olun, kucaklayıcı olun. Asla iyilik kaybetmez, iyiler mutlaka kazanır. Öz güven sahibi, vicdanlı, vefalı olun. Geldiğiniz yerleri unutmayın, hayatınıza dokunan insanları asla unutmayın. Hayat bu şekilde sizi güçlü kılar. Ülkemizi geliştirmek için çalışmak, başarmak zorundayız. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada güçlü olmak, mücadele etmek zorundasın” ifadelerini kullandı.

Gençlere sporu da yaşam tarzı haline getirmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Bak, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, antrenör alımıyla ilgili soruya, “Bakanlık olarak antrenör alımı için talepte bulunduk, onları açıklayacağız. Bu yıl bakanlık olarak antrenör alımı yapacağız. Amacımız spor kulüplerinin, beden eğitimi öğretmenlerinin sayını çoğaltmak.” yanıtını verdi.

Programın sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Bak, onlara kitap hediye etti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.