Hani nerde insan hakları ?

Hani nerde insan hakları ?
Yayınlama: 10.10.2023
Düzenleme: 10.10.2023 19:39
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?

Avusturya Federal Şansölyesi Karl Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, İsrail-Hamas geriliminde Tel Aviv yönetimine tepki göstererek, “Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, ABD’nin bölgeye uçak gemisi göndermesine de tepki göstererek, “ABD’nin uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? Ne yapmaya geliyor?” dedi. Gazze Şeridi’nin İsrail ordusu tarafından yoğun şekilde bombalanmasını gündemine alan Erdoğan, Gazze’ye uygulanan ablukaya da değinerek, “Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları?” dedi.

ABD uçak gemisinin İsrail’de ne işi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, ABD yönetiminin İsrail’e destek için bölgeye donanma göndermesine de sert çıktı. Erdoğan, konuşmasında, “ABD’nin uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ne yapacak orada_ bütün Gazze’yi vurarak ciddi katliamlara adım atacak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye’de, Amerika’nın 23 üssü var. Suriye’de Amerika’nın ne işi var? Bu üslerle ne yapıyor? Bunları da değerlendirmek gerek miyor mu? Ama Türkiye’nin bir insansız hava aracını, Amerika düşürüyor. İnsansız hava aracını düşürürken Türkiye, şu anda NATO’da Amerika’nın ortağı değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? İşimize gelince ortak, işimize gelince maalesef Amerika, şu anda bütün terör örgütlerini eğitiyor, silahlandırıyor. Maalesef bunlarla da Orta Doğu’yu kan gölüne çeviriyor. Bunları da görelim.”

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.