Venezuela’nın geçmişte olduğu gibi bugün de yanındayız

Venezuela’nın geçmişte olduğu gibi bugün de yanındayız
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanlığından, Venezuella da yapılacak seçim öncesi Türkiye nin Venezuela makamlarına, ihtiyaç duyulması halinde, gereken desteği vermeye hazırdır’ açıklaması yaptı

Açıklama şöyle, ‘ Venezuela Cumhuriyeti Hükümeti ile Birlik Platformu tarafından temsil edilen Venezuela muhalefetini, 17 Ekim’de Barbados’ta imzalanan, siyasi hakların desteklenmesi ve herkes için seçme ve seçilme hakkı garantileri ile ulusal çıkarların muhafazası konularındaki anlaşmalar dolayısıyla kutluyoruz.

ABD’nin Venezuela’ya yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyoruz.

Ülkemiz, 2024 yılında Venezuela’da yapılacak seçimlerin, demokratik ilkelere uygun, şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için Venezuela makamlarına, ihtiyaç duyulması halinde, gereken desteği vermeye hazırdır.

Türkiye Cumhuriyeti, tektaraflı yaptırımlara karşı ilkesel tutumunu muhafaza etmekte olup, dostumuz Venezuela’nın geçmişte olduğu gibi bugün de yanındadır.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.