Barış olmazsa bölgede kalıcı bir savaş bizi bekliyor

Barış olmazsa bölgede kalıcı bir savaş bizi bekliyor
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizine dair önemli açıklamalar yaptı.

Fidan, barış için çabaladıklarını belirterek ”Ya art arda gelecek daha büyük savaşlara gidilecek ya da barışla bu kriz neticelenecek. İkinci yolun tercih edilmesi için biz çabalarımızı ortaya koyuyoruz. Barış olmazsa bölgede kalıcı bir savaş bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Yıllardır İsrail saldırılarına göğüs geren Gazze, tam 2 haftadır aralıksız bombalanıyor. Filistin için Türkiye başta olmak üzere harekete geçen ülkeler ise müzakere süreci yönetiyorlar. Süreçte etkin rol alan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sivillerin korunması için çabalarının sürdüğünü belirterek “Alternatifi, aktörleri, kapasitelerini biliyoruz. Alternatifi çok kötü, buradan kalıcı bir barışı tercih etmezsek. Bölgede kalıcı bir savaş ve istikrarsızlık bizleri bekliyor. Bu kimsenin tercih etmeyeceği bir senaryo diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.