Tasarruf tedbirlerini fırsata çevirip FESTİVAL yapıldı

Tasarruf tedbirlerini fırsata çevirip FESTİVAL yapıldı
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Tasarruf tedbirleri ve ekonomik zorluklar nedeniyle birçok geleneksel festival bu yıl iptal edilirken, Uşak’ın Eşme ilçesi Belediyesi festivalini bir kuruş harcamadan gerçekleştiriyor.

Tasarruf genelgesi ve belediyelerin içinde bulundukları malidarboğazlar bu yıl en çok geleneksel festivalleri vurdu. Onlarca yıldır devamede gelen festivaller bir bir iptal haberleri yayınlarken Uşak’ın Eşme ilçesifestivalinden vazgeçmedi.

23 – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşmesi planlananEşme Uluslararası Kilim Ve Kültür Festivali için Belediye bütçesinikullanamayan Belediye Başkanı Yılmaz Tozan Eşmelileri göreve çağırdı. Esnaflarve sponsorlar bir araya gelerek festival bütçesini topladılar.

Belediye bütçesine bir kuruş yük getirmeden yapılacak festivalböylece tam anlamıyla Eşme’nin, Eşmelilerin festivali oldu.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, “Bu festival,Eşme’nin tanıtımı için büyük bir fırsat. Sponsorlarımızın katkılarıyla bu yılda dolu dolu bir program hazırladık ve halkımıza unutulmaz bir deneyimsunacağız,” dedi. Başkan Tozan, festivalin bölge ekonomisine katkısınınbüyük olacağını vurgularken, aynı zamanda Eşme’nin kültürel mirasınıuluslararası arenada tanıtma imkanı bulacaklarını belirtti.

Festivalin açılışına, Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMansur Yavaş da katılacak. Yavaş’ın katılımıyla festivalin daha geniş kitlelereulaşması ve Ankara ile Uşak arasındaki kültürel bağlarınpekişmesi bekleniyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.