AK Parti’li İlhan: “Bütün cemaatlerin töhmet altına alınmasına müsaade edilmeyecek”

Bir kızın küçük yaşta cemaat mensubu tarafından istismar edildiği iddiasıyla ilgili konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, konu üzerinden bütün cemaatlerin töhmet altına alınmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

AK Parti’li İlhan: “Bütün cemaatlerin töhmet altına alınmasına müsaade edilmeyecek”
Yayınlama: 11.12.2022
A+
A-

6 yaşındaki çocuğun bir cemaat mensubuyla zorla evlendirildiği iddiası yargıya taşınırken, konu bütün yönleriyle araştırılıyor. Gündemdeki yerini konuyan zorla evlendirme ve cinsel istismar iddiasıyla ilgili iktidar kanadından net mesajlar gelmeye devam ediyor.

Ülke TV’de Fadime Özkan’ın sunuculuğunda ekrana gelen İnce Fikir programında konuyu değerlendiren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia İlhan, gündemdeki iddiaların kimse tarafından kabul edilemeyeceğini, meselenin aydınlatılarak bu tür olayların önüne geçilmesinin en önemli vazifeleri olduğunu kaydetti. Yargı mekanizmasının gerekli araştırmaları yaptığını vurgulayan Rabia İlhan, mesele üzerinden bütün cemaatlerin veya dindar kesimin töhmet altında bırakılmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

HİÇBİR DİN VE HİÇ KİMSE KABUL ETMEZ

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia İlhan, “Bu konu gündemimizde bir haftadır tamamiyle tartışıluyor. Aslında tartışılmasının bir gereği var mı? Ortada bir yanlış ve bir hata var. Hiçkimse tarafından kabul edilemeyecek bir durum söz konusu. Bu anlamda hem devletimiz, en üst kademeleri de dahil olmak üzere hem bakanlığımız, siyasi parti olarak kendi teşkilatlarımız da dahil olmak üzere hep birlikte duruşumuz her zaman bellidir. Bu aslında siyaset üstü bir mesele olmakla beraber bütün siyasi partilerden de beklenen, bütün kurumlardan yahut, savcılıktan beklenen de aynı şey. Çocuk istismarı, çocukların tacizi, cinsel istismar meselesi zaten hiçkimse tarafından, hiçbir din tarafından, toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul edilemeyecek bir konu.” dedi.

AK Parti olarak net tavır aldıklarının altını çizen Rabia İlhan, “Bunun ilerisi, gerisi, doğrusu, yanlışı, kimin yaptığı, kimin yapmadığından ziyade olayın aydınlatılması ve bunların önüne geçilmesi bir numaralı vazifemizdir. Şu anda iktidar partisi olmamızdan mütevellit de bu konuda tavrımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk.” sözlerini sarf etti.

CEMAATLER TÖHMET ALTINDA BIRAKILAMAZ

Rabia İlhan, dava konusu üzerinden siyasi bir kazanım elde edilmesi için çaba olup olmadığının, olay tahkik edildiğinde ortaya çıkacağını kaydetti.

Bütün mütedeyyin cenahın bu mesele üzerinden töhmet altına alınma gayretine de değinen İlhan, şunları dile getirdi:

GEREKLİ CEZALAR VERİLİR

Yargı makamlarının gerekli araştırmayı yaptığını ifade eden Rabia İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Rabia İlhan, AK Parti Kadın Kolları teşkilatları olarak da, İstanbul teşkilatı olarak da, Ayşe Keşir başkanlığında genel merkez olarak da konunun yakından takipçisi olduklarını, bundan sonra da takip edeceklerini belirtti.

 KAYNAK: HABER7

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.