AK Partinin içindeki gölge kadın yakalandı

AK Partinin içindeki gölge kadın yakalandı
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-

AK Partinin adını kullanarak vatandaşa tuzak kurup dolandırmış

Antalya’da AK Parti’nin adını da kullandığı ortaya çıkan; hırsızlık, dolandırıcılık, tehdit gibi sabıkalara sahip olduğu öğrenilen bir kadın, çok sayıda iş insanı ve siyasiyi muhtelif yöntemlerle tuzağa düşürdüğü iddiası sonrası tutuklandı

Bazen farklı soyadı kullandı

Edinilen bilgiye göre Antalya’da yaşayan 50’li yaşlardaki kadın bazen N.Ç., bazen N.Y. bazen de N.Ç.Y. ismini kullandı. Ünlü bir ismin boşanma davasında nafaka, tazminat ve mal paylaşımı konusunda ‘hak sahibi eş’ olduğunu öne sürerek basında uzun süre de yer buldu. İddiaya göre birkaç yıl öncesine kadar AK Parti’nin Antalya merkezdeki bir ilçe teşkilatında mahalle yönetimlerinde ve kadın kollarında ‘gönüllü’ olarak görev aldı.

Parti de resmi görevi yok iken yönetici gibi davrandı

Bu sırada birçok kez çeşitli siyasi partilerin başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, eski ve yeni bakanlar ile ‘parti gönüllüsü olarak’ fotoğraflar çektirdi. Partide resmi bir görevi olmamasına ve kendisine herhangi bir görev verilmemesine rağmen AK Parti (X) İlçe Ana Kademe (X) Mahallesi (X) Başkanı ve benzeri çeşitli titrleri hem sözlü olarak hem de sosyal medyasında yayımladığı fotoğrafların altında kullanmaya devam etti.

Parti gönüllüsüyüm dedi. Uyarı aldı. Yine devam etti

Vatandaştan ve partililerden bu konuda gelen uyarılar sonrası; partinin il ve ilçe yöneticilerinin beyanına göre çeşitli parti yöneticileri tarafından, bu eylemlerinden dolayı defalarca ikaz edildi. Bu uyarılar üzerine kendisinin sadece ‘parti gönüllüsü’ olduğunu ifade ederek davranışlarına dikkat edeceğini vurguladı. Ancak iddiaya göre benzer davranışları tekrar etmeyi sürdürdü.

Vekil ve başkanların programlarına katıldı

Ayrıca AK Parti’nin il ve ilçelere ait sosyal medya hesaplarını yakından takip ederek, üst düzey bürokratların ve üst düzey siyasilerin geleceği hemen her etkinlikten haberdar oldu. Ardından bahse konu bu çeşitli organizasyon ve etkinliklerin büyük bölümüne katılarak üst düzey isimlerle fotoğraf çektirdi. Bu fotoğrafları turizmci olduğunu ayrıca mimari dekorasyon alanıyla ilgilendiğini belirttiği sosyal medya platformlarında yer alan hesaplarında ve kendi ismiyle kurduğu bir internet sitesinde yayımladı.

Şikâyetler devam etti

Böylece kendini etkin ve etkili bir isim olarak yansıtma ve etkileme çabasıyla, insani ilişkilerini geliştirdiği gibi sosyal çevresini de genişletti. Edinilen bilgiye göre bu sayede çok sayıda iş insanı ve siyasetçiyle yakından tanışma fırsatı da buldu. Ancak partiye gelen uyarıların devamı sonrasında ikaz edilince iddiaya göre partinin önce il ardından ilçe ana kademesinde görev yaptığını iddia etti. Dönemin yöneticilerine sorulduğunda böyle bir görevi olmadığı halde, kadın kollarındaki isimlere ana kademede görev aldığını, il ve ilçe yöneticilerine ise kadın kollarında ve mahalle yönetiminde görev aldığını söylediği öne sürüldü.

Başka bir şehirde aynı yöntem uygularken tutuklandı

İşte bu isim iddiaya göre geçtiğimiz günlerde bir başka şehirde tutuklandı. İddiaya göre muhtelif şehirlerdeki şikâyetler sonrası, Antalya’ya gelirken aracı durduruldu ve araç içerisindeki kişi ile birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu. Şahsın birkaç düzine iş insanı ve siyasiyi ağına düşürdüğü, hatta bu kişilere farklı mesleklere mensup olan kadınları dahi muhtelif gerekçelerle temin ettiği, bu sayede çeşitli kişisel verilerini elde ederek bunları çeşitli saiklerle kullandığı, şahsın uzun süredir teknik takipte olduğu ve tutuklandığı iddia edildi.

Haber: Şükrü AĞIRMAN

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.