Akdeniz Üniversitesi’nden tarihi başvuru !

Yayınlama: 15.12.2023
Düzenleme: 15.12.2023 20:28
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Akdeniz Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na aldıklarını açıkladı. Akdeniz Üniversitesi Rektör Özlenen Özkan’ın hizmet günlerinde üniversitenin tanınırlığı ve kalkınması noktasında ekip olarak yürüttüğü çalışmanın en önemlisi ve tarihi bir kapı aralanmasıdır bu başvuru.

Akdeniz Üniversitesi Araştırma Üniversitesi olmamasına rağmen üniversite bilim insanlarının, Öğretim üyelerinin kısıtlı ödenekler ile yürüttükleri çalışmalar takdire şayandır. Nohut üretiminden, şeker hastalığının tek bir aşı doz ile ortadan kaldırılması çalışmasına, ülkemizin olası felaketlerde yaşanabilecek tohum krizinin önüne geçilmesi çalışmasından yeni tohum buluşlarına, sağlıkta akıl ve mantığı zorlayan müdahalelerden tedavi olmaz Allah Kurtarsın denilen çaresiz hastaların şifa bulduğu yöntemlere ve daha bir çoğu Akdeniz Üniversitesinde rutine dönüşmüş adımlar oldu.

Tüm bu hareketi ve çabayı ortaya koyan Üniversitenin üreten ve itici gücünü hayata geçirilmesi gerekiyordu. Rektör Özlenen Özkan görevi süresince  Akademisyenlerin kaliteli yayınları başta olmak üzere  Dünya üniversiteleri arasında üniversitenin ilk sıralarda yer alması için ortaya koyduğu çabanın yakın tanıklarıyız. Akdeniz Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na alınması kararlılığı bu çaba ve gayretin bir eserine dönüşmüştür.

Bu başvuru Antalya’nın her yönden kalitesini ortaya çıkartan, akademik eğitimde seçkin üniversiteler arasında yer almasını sağlayan bir başvuru olmuştur. Bunu başarabilmek ve ortaya koyabilmek için yapılması gereken tek bir adım vardı o adımı da Rektör Özlenen Özkan attı. Ekibine, akademik kadrosuna, öğretim görevlileri ve tüm üniversitede hizmet veren kadroların gücünü gören ve izleyen bu gücün artık daha fazla gizli saklı kalmaması düşüncesini yaratan  Rektör Özlenen Özkan Antalya üniversite eğitim ve yönetimi için tarihi bir başvuruyu kararlılıkla almıştır.

Antalya kamuoyu henüz tam bir bilgiye sahip değil. Ancak bizler biliyoruz ki Araştırma Üniversitesi olmanın ve bu ünvanı almış olmak maddi manevi kazanımların yanında, Dünya’nın tanınmış bilim insanlarını, araştırmacılarını, mucitlerini üniversitemizde görmeyi mümkün kılacaktır.

Bakın,  Ömer Özkan hocamızın yüzü paramparça olmuş bir vatandaşı donörden alınan organı uygulayarak yaşama dönüştürmüş olması, ölü kadavradan alınan rahim ile çocuğu hiç olmayacak bir kadına uygulayarak çocuk sahibi olmasını sağlamış olması, kol ve bacak nakillerinde filmleri aratmayacak özen ve güzellikte operasyonların başarılı bir şekilde sonuçlandırılması Dünya da üniversitemizin adını duyurmuşluğu ve onlarca ödül kazanmasına neden olmuştur. Şimdi Araştırma Üniversitesi olduğumuzda bünyemizde araştırma yapan öğretim üyeleri, bilim insanları, daha sonra üniversite akademik kadromuza dahil edilecek mucit bilim insanlarının yapacaklarını bir düşünün., Başvuru sonucunun beklediğimiz gibi sonuçlanmasını heyecanla bekliyoruz. Ne güzel ne güzel…

Yükseköğretim Kurulu başkanlığında yapılan Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı Toplantısına Erol Özvar’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Arif Bilgin, Genel Sekreter Batıkan Aksoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve diğer beş üniversite rektörü katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.