Akıllıyım diye geçinen aday adayları

Yayınlama: 29.03.2023
Düzenleme: 29.03.2023 23:49
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Partiler aday adayı olan isimleri bir bir not etti. Takip ettiklerimiz oldu yetişemediklerimiz de. Her gün bir aday adayın açılışı, çay, çorba buluşması yaşandı. Bir çoğu tanıdı, bir çoğu da tanıyor muş gibi yaptı . Oysa onlarca yıl siyasetin içerisinde olup da bugünlere gelmiş ve siyasete atılmaya hazırlananların bu yanının eksik olması kendi ayıplarıdır. Sadece teşkilatta ki yöneticileri ve üyeleri tanımış olmak çok kişiyi tanıyor olmak anlamına gelmiyor oysa. Basını tanımıyorsan, ya da az biliyorsan bir eksik başlarsın mücadeleye. Neden bunu söyledim öyle aday adaylarının sohbetine tanık oldum ki kimisi fakirlik fukaralıktan bahsetti, kimisi harcamaya korktuğu birikimini. Bizim istediğimiz ise arzu ettiklerinde yapacağı açıklamaları yayınlamak. Öte yandan aday adayların Seçilememe endişesi nedeniyle ‘Boş yere harcama yapmak istemeyişlerinin birebir tanığı oldum. Ee hani hamama giren terlerdi? Şöyle gerilere doğru
gidip baktığımızda önceki aday adayların yaptıkları tanıtım harcamalarına gerçekten ciddi çalışmalar yürütmüşler. VE onlar karşılığını da almışlar. Şimdiki aday adayları yaşadığı endişe nedeniyle maalesef eline geçen bu fırsatı değerlendirememekte. Kim tanır bilir dişçiyi, kim bilir öğretmeni, nerden tanır partide çalışmış da aday adayı olmuşu, nerden haberi olur insanın avukattan, tekstilciden ? İşte bu bir fırsattı tüm bu iş sınıfındakiler için. Eline böyle bir fırsat geçmiş insan tasarrufu, cebinde ki üç beş kuruşu düşünmeden reklamını, tanıtımını yapmalı. Bu tanıtımlar seçilememiş olsa bile ömür boyu tanınırlığın ve tanınmış olmanın en iyi kazancı olacak. Bakıyoruz görüyoruz ancak maalesef hala bunun önemini anlayamamış salt elinde ki küçük birikimi kaybolacak diye hiçbir harcama yapmadan milletvekili aday adayı olmayı düşünülmekte.
Nerde sosyal medyacın, nerede basın emekçi kardeşimiz, nerede fotoğrafını çekip servis edecek kadro, nerede şehrin muhtelif yerlerinde organizasyonlar ayarlayıp oralara seni götürecek özel kalemin, vs… Bu böyle uzanır gider. İşte bunları planlı ve programlı yapmayan adaylar güdük ve sönük bir seçim süreci geçirmiş olacak ve belki de bir daha böyle bir uğraşın yanından bile geçmeyecek. Oysa yapılması gereken çalışmalar yaşam süresince unutulmaz bir tanıtım ve en büyük reklamı olacak. Anlayana tabiki… Anlayan işi götürecek, aday adaylığını reklamını elinde ki telefonla her işi çözdüğünü düşünenler ise gemiyi de, balığın büyüğünü de kaçırmış olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.