Akşener’in ‘boş araziye beton döktüler’ dediği hastane 40 gün sonra açılıyor!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Boş araziye beton döktüler’ dediği Defne Devlet Hastanesi 40 gün sonra tamamlanıyor. Hastane, 80 yoğun bakım yatağıyla, 12 ameliyathanesiyle, tüm branşlarda hizmet verebilecek.

Akşener’in ‘boş araziye beton döktüler’ dediği hastane 40 gün sonra açılıyor!
Yayınlama: 14.04.2023
A+
A-

14 Mayıs seçimleri öncesi kara propagandayı sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘boş araziye beton döktüler’ dediği Defne Devlet Hastanesi 40 gün sonra tamamlanıyor. 

Depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken muhalefet de algı operasyonlarını sürdürdü. Muhalif haber siteleri ve sosyal medya hesaplarının Erdoğan’ın temel atma törenine ilişkin yaptığı gerçek dışı açıklamalara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek verdi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: İKİ AYDA TAMAMLANACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Hatay’ın İskenderun ilçesinde “Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni”nde Defne Devlet Hastanesi’nin temelini attı. Erdoğan, deprem konutlarının ve Defne Devlet Hastanesi’nin temel atma çalışmasının hemen başlatılması talimatını verdi.

AKŞENER’DEN KARA PROPAGANDA! 

Akşener, Erdoğan’ın Defne Devlet Hastanesi talimatı için, ‘Sahte temel atma töreni’ diyerek hedef almıştı. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Erdoğan’ın katıldığı törene ‘sahte temel atma töreni’ diyerek depremzedeler için yapılan çalışmaları da hedef almıştı.

Boş araziye beton döküldüğünü öne süren Akşener, ” ‘Hastane temeli atıyoruz’ diye, Türkiye’ye yutturmaya kalktılar.” dedi.

40 GÜN SONRA HİZMET VERECEK 

Hastanenin temel atma töreninin üzerinden 20 gün kadar kısa bir zaman geçmesine rağmen Defne Devlet Hastanesi’nin 40 gün sonra hizmet vereceği açıklandı.

Defne Devlet Hastanesi, 80 yoğun bakım yatağıyla, 12 ameliyathanesiyle, tüm branşlarda hizmet verebilecek bir donanımla hastalarını kabul edecek.

BAKAN KOCA: KISA SÜREDE HALKIMIZ HİZMETİNE SUNULACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından, “Hatay Defne’de açılacak olan Devlet Hastanemizin inşaatı devam ediyor. Hastanemiz, kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacak.” dedi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ALINMIŞTI

Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerindeki bazı taşınmazların yeni devlet hastanesi yapımı amacıyla acele kamulaştırılması kararlaştırılırken, Antakya ilçesindeki 307 hektarlık bölge “riskli alan” ilan edilmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Aşağıekinci mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir taşınmaz ile Defne ilçesine bağlı Bostancık mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar yeni devlet hastaneleri yapımı amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Resmi Gazete’deki bir başka Cumhurbaşkanı kararıyla da Antakya’da sınır ve koordinatları belirlenen 307 hektarlık bölge “riskli alan” ilan edildi.

Söz konusu karar 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında verildi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.