Aksu Cumhuriyet mahallesinde yangın

Aksu Cumhuriyet mahallesinde yangın
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Aksu Cumhuriyet Mahallesinde otluk alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında 4 sera ve 2 ev kullanılamaz hale geldi.

Cumhuriyet Mahallesinde otluk alanda başlayan yangın rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılarak evleri, seraları ve işyerlerini tehdit etti. Yangına ilk müdahaleyi Aksu Belediyesi arazözleri ve ekipleri yaptı. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Başkan Yardımcıları Mevlüt Uludağ ve Hüseyin Çelik ile meclis üyeleri söndürme çalışmalarına bizzat katılarak ekiplere yardım etti.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından evleri zarar gören iki aileyi ziyaret eden Aksu Belediye Başkanı Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini ileterek “İlçemiz yangına hassas bir bölgede. Vatandaşlarımız yangına karşı duyarlı olsunlar. İlçemizin hiçbir noktasında anız ve sera atıklarını yakmayalım. Atıkları yol kenarlarına veya ormanlık alanlara bırakmayalım. İzmaritleri söndürmeden atmayalım” dedi.

Ormanlık alanlarımızın ilçemizin ciğerleri olduğunu da hatırlatan Başkan Yıldırım; “İlçemizde birkaç günde farklı noktalarda çıkan yangınlarla vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri tehlikeye düştü. Havalar oldukça sıcak ve kuru. Nem oranı da düşük olduğundan tedbirsizlik sonucu çıkacak küçücük bir kıvılcım bütün ormanlarımızı yakabilir. Hepimiz dikkatli olalım” diye konuştu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.