Alt yapı sözü vereni duydunuz mu?

Yayınlama: 15.02.2024
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Belediyelerin rutin hizmetleri arasında alt yapı çalışmaları ve dev projeler vardır. Dev projeleri gerçekleştirmek cesaret ister ve zaman alır. Bu yüzden Belediye Başkanlığını kazanan adaylar önceliği yer üstü ve kent mobilyaları olmaktadır.  Yani görsel de al benisi ve satışı olan çalışmalar öncelikli olur. Olur ki insanlar çalışıldığını görsün bilsin. Oysa Hayat hep böyle akmıyor. Böyle devam etmiyor. Algı ve popülist hizmet çalışmaları ile bir yere varılmıyor.

Bakın Antalya da Büyükşehir Belediye Başkanlarının çalışmalarına herkes bir eser bırakıp gitmiş. Allah Razı Olsun hepsinden. Bekir Kumbulun adı hala Boğaçay Köprüsünde yazar. Çok önemli mi bir köprü yapmak diyenleriniz olacaktır. Düşünün Altınyaka, Hurma Köyü (Hurma Mahallesi) ile tek bağlantı bu köprü. Modern bir çalışma ile Antalya Merkez ile batı yakası şehirle entegre oldu.

– Ne gerek var Kayıkla geçilirdi. Onca masraf yapılmamalıydı” diyenler olmadı mı sanıyorsunuz ?

Oysa bundan büyük bir hizmet olur mu ? Kim Bilir köprü yapılırken ne eleştiri almıştır sayın Kumbul. Sonra Boğaçay’ı iki kat daha güzel hale getirmek için Menderes Türel ‘Aslolan devlette devamlılık” şiarını yaptığı Gerdanlık ile Antalyalılara armağan etmiştir. Ne eleştiriler, ne uyduruk haber ve algılar yapıldı orası ile ilgili. Şimdi milyar dolarlara orayı yapamazsınız .Antalya Boğaçayında çayını yudumluyor güneş batımı ve doğuşunda.

Sonra Menderes Türel içinden arabalar yürüttüğü alt yapı çalışmalarına tanık oldu Antalya. Meltem Mahallesi ters düz oldu ama değdi doğrusu. Yaşanan son sel felaketinde Meltem de tek bir su birikintisi dahi yaşanmadığını düşünüyorum. Sonra en önemlisi Tramvay çalışması. Şarampol şarampol olalı ayıplar üstüne ayıplar yaşattı ki sonra ne kadar pişman olduğunu yapılan seçimde kendini affettirdi ve ‘Menderes Türel Doğru Yapmış” dedi… Tercihini doğru yere yansıttı.

İlçelerde yürütülen çalışmaları hiç söylemiyorum. Daha onlarca ve yüzlerce kalıcı alt yapı çalışması. Ancak ne hikmetse bi duraklama dönemi yaşandı alt yapıda. Türkiye’nin bir çok ilinde bu anlayış hakimdir. Öncelik Kent Mobilyalarına verilir vatandaşa çalışmalar gösterilir ancak Allahın hikmeti Rahmet ortaya bir çıktımı yapılan tüm hizmetler unutulur gider. Ne dağıttığın ekmek, ne çorba, ne o ne bu… Her şey unutulur.

Antalya da yaşanan da tam bu oldu. Yapılacak seçim tanıtım toplantılarında hangi başkan adayının alt yapıdan söz edeceğini bizlerde merak ediyoruz. Antalya’nın alt yapıya ihtiyaç var. Tüm Kent Mobilyaları yollar, patikalar, çeşmeden akmayan su dan çok ‘Alt Yapıya İhtiyaç Vardır”. Yaşanan sel felaketi sonrası vatandaşın seçimi kazanacak olan başkandan isteyeceği tek şey ve ilk önceliği Alt Yapı da ne yapılacağıdır .

Onca tanıtım afişleri, billboardlarda siz hiç alt yapı ile ilgili

-Şunu yapacağız, şuraya yağmursuyu, buraya bir başka kanalizasyon çalışması” diye bir şey gördünüz mü ?

Kalan 41 günde her kim aday alt yapı için yapacaklarını anlatırsa korkmadan, cesaretle, büyük bir yürekle bunu ortaya koyarsa Seçimin galibi olacaktır. Antalya, Menderes Türel döneminde çamura batıp, toz toprak içinde kaldıktan sonra sonucun ne olacağını gayet iyi biliyor. O yüzden Vurun Kazmayı, çıkın yola, inanın hiçbir seçim endişesi ya da tepki ile karşılaşmayacaksınız. Cesaret daha fazla cesaret

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.