Film Festivali Aralık Ayında Yapılıyor

Film Festivali Aralık Ayında Yapılıyor
Yayınlama: 13.10.2023
Düzenleme: 13.10.2023 21:46
A+
A-

Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Sinema örgütleri ile görüşürken film yapımcı ve yönetmenlerini festivale katılmaları için ikna etmeye çalışıyor


Daha önce Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışı bırakılması nedeniyle meydana gelen kriz nedeniyle iptal edilen 60. Altın Portakal Film Festivali’nin Aralık ayında yapılacağı belirtildi.

Kanun Hükmü Filmi’nin festival dışında bırakılması nedeniyle başlayan istifalar ve geri çekilmeler sonucu 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edilmişti. “Kanun Hükmü” belgeselinin, “filmde yer alan bir kişi hakkında yargı sürecinin devam etmesi” gerekçesiyle çıkarılmasına önce festivalin jüri üyeleri, ardından festivalde filmlerinin gösterilmesi planlanan bazı yönetmen ve yapımcılar tepki göstermiş ve filmlerini geri çekmişti.

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek TV100’de canlı olarak katıldığı bir programda festivalin 31 Aralık tarihine kadar yapılacağını açıklamıştı. Böcek İstanbul da ikna turlarını sürdürüyor. Başkan Böcek, “Festival her şekilde Aralık ayında yapılacak. Eğer filmciler ikna edilemezse, bu kez “Nostalji” adı altında Yeşilçam’ın eski ve ünlü filmleri ile halk jürisi ile festival gerçekleştirilecek” konuştuğu öğrenildi

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.