Anadolu hissiyatı, insanlığın ölmediği ilçe

Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Antalya’nın en uzak ilçelerinden. Tam 140 kilometre yol almanız gerekiyor. Hatta dağları tepeleri, bol virajlı dönemeçli yollarını aşarak varabileneceğiniz Dünya Güzeli bir ilçe. Dünya Güzeli ve kendine hayran bırakan ilçesi derken boşa demediğimi, Belediyenin ilçede yaşayanların hizmetine sunduğu Gölet Tesislerin girişinde de aynı bu söz yer alıyor :

-Dünyanın en güzel tesisine hoş geldiniz !

Bu öylesine samimi, içten ve doğal bir yazı ki masumiyetin ta kendisi. Saflığın ve Güzel ilçe duyguları içinde olmanın tezahürü. Dünya da tesis görmemiş olsak bizi kandırıyor olacaklar. Ama bu kandırma, aldatma, laf büyütme değil. Gerçeğin Ta Kendisi ! Gidin Görün gerçekten de Dünyanın En Güzel Gölet Tesisi Gündoğmuşta.

Bunu anlamanız ve bilmeniz için kalp gözüyle, üçüncü gözünüzle o tesise bakmanız yeterli olacaktır. Ben tüm kalbim ve benliğim ile gittim, gördüm, yaşadım ve hissettim. Yaşasın varolsun bu tesisi ve bu güzelliği ilçeye kazandırandan.

Sonra karnımızın acıktı, yine Anadolu hissiyatının rüzgar gibi estiği bir ilçe lokantasına oturduk. Zaten üç lokanta var. İyi ki de orada karnımızı doyurmuşuz.  Türk Mutfağının zengin çeşidi ve pidenin en lezzetlisini bu lokantamızda yedik. Sohbetimiz 1936 yılı ilçenin kuruluşuna kadar gidince havanın karardığını fark etmedik bile.

Meğer ne çok özlemişiz böylesine güzel insanların kalplerimize dokunmasını. Hissettikçe, yaşamayı ve dokunmayı özlemişiz. Dokunmaya ısrarla devam ettim. Sonra ilçenin bıçkın berberi, en eski terzisine uğranıldı. Kömür ateşinde ütünün yapıldığına ve varlığına şahit olurken, beş dakika da adeta damat tıraşı gibi jilet kaydı traşın da yapıldığının güzelliğine şahit olduk.

Manavı, hırdavatçısı, fırıncısı (Pardon Ekmek Fabrikası.  öyle yazıyor)  çok özel ustalara, iş erbaplarının tavşan kanı çayın ikramına katıldık. Önce çay, çorba sonra ne istersen onlar yerine getiriliyor. Unuttuğumuz ve teknolojjinin modernizasyonun bizlere unutturduğu herşeyi görmeye başlayınca başka bir dünya ya ışınlandığımızı düşündük.

Oysa burası yurdumuzun en güzel müstesna bölgelerinden birisi ve burnumuzun dibinde ki Antalya’nın en nadide İlçesi Gündoğmuştan başka bir yer değildi. Bakir, sakin, nem ve terleme denilen mevzuların hiç birinin yaşanmadığı ilçe. Aklı olanın imkanı olanın ikinci baharını yaşamak isteyenlerin tercihi için Gündoğmuş biçilmiş kaftan.

İlçe Belediyesi’nin hizmetlerinin vatandaşlarına nasıl dokunduğunu da gözlemledim. İlçe belediyemizin başkanını da ziyaret etmek bu muhteşem coğrafyanın her bir karesinde alın teri akıtan çalışanlarını, yöneticilerini ve başkanını da görmeden geçmedik.

Belediye Binasına girdiğinizde sizi kendi gibi şeker bir abla karşılıyor ve önce kolonya ve sonra tatlı yiyelim tatlı konuşalım duygusuyla şeker uzatılarak vatandaş istediği masalara yönlendiriyor. Başvurduğunuz ve sorunlarınız için çözüm aradığınız her bir masa ve birim adeta Voltran. Belediye hizmet binasında topu topu sadece on beş personel yer alıyor. Her bir personel en alt katta ki birimin işleyişini biliyor, en altta ki en üst katta ki birimin hizmet yürütülmesi kabiliyetine sahip.

Yani eğer Ayşe hasta ise yerine Fatma bakıyor. Fatma’nın eğer acil bir durumu olmuşsa yerine Elif kızımız ilgileniyor. Ali eğer işe gelmemişse onun yerini Mehmetler, Hüseyinler dolduruyor. Yani tam bir uyum ve her işi yapabilen kabileyetli mürekkep yalamış tecrübeli personel muhteşem bir şekilde hizmette aksama yaşanmasına izin vermeden çözüm odaklı çalışıyor

Ve elbette ki bu müthiş uyumu ve çalışma ahengin baş mimarı Belediye Başkanı Mehmet Özeren. Nasıl mı başarmış bu mutlu ve huzurlu çalışma ortamını , Sevgi, Saygı eşittir Hoşgörü denklemini kurarak. İşte tüm bu muhteşem güzelliğin harika coğrafya ya dokunulmasında ki küçük denklem başarılı bir şekilde uygulanmış. İlçeye, belediye ye gittiğinizde sizi Mis gibi bir hava, Dünya da eşi benzeri olmayan bir coğrafya ve ardından Anadolu hissiyatını ve değer yargılarını kaybetmemiş ilçe karşılamakta. Gider misiniz ? Gitmez misiniz ?

Ben çoktan planımı yaptım.

Yerleşmek isteyen ve ikinci baharını ve insanlığın ölmediği bu coğrafya da  yaşamak gerektiğine kanaat getirenler için adresin Gündoğmuş olduğunu belirtmek isterim !.. Ne güzel ne güzel.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.