Anayasa kitapçığı atılması kabul edilemez

Anayasa kitapçığı atılması kabul edilemez
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç: Bekir Bozdağ’a Anayasa kitapçığı atılması kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okuduğu sırada tepki gösterilen Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’a destek verdi. Tunç, “Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik tepkiler kabul edilemez. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır” dedi.

Hükmün okuması sırasında CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve TİP’li bazı milletvekilleri, Meclis Başkanlık Divanının önüne gelerek kararın okunmasını protesto etti. Milletvekillerinin protestoları sürerken Bekir Bozdağ, birleşime ara verdi. Meclis’te yaşanan gerilime ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu’nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ’a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.