Antalya 2026’da Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yapacak

Antalya 2026’da Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yapacak
Yayınlama: 03.10.2023
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakü’de düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nde Antalya da 2026’da Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yapma adaylığını da açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: “Türkiye milli teknoloji hamlesi yolculuğunda büyük bir hızla ilerliyor””Uzay bizim için önemli hedeflerden biri”BAKÜ – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakü’de katıldığı 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye milli teknoloji hamlesi yolculuğunda büyük bir hızla ilerliyor. Bu yolculukta savunma sanayii lokomotif oldu” dedi.

2026 da gerçekleşecek olan Uluslararası Uzay Kongresi için netice bu hafta içerisinde belli olacak. Polonya’nın bir şehriyle yarışıyoruz. Ama ümidimiz Antalya’nın bu yarışı kazanması açıklaması yapıldı

Kacır, “Uzayda bizim için önemli hedeflerden biri. Uzay alanında çok tecrübeli bir ülkeyiz. Hali hazırda görüntüleme uydularını kendi imkanlarıyla geliştirebilen, üretebilen ve kullanabilen bir ülkeyiz. Biliyorsunuz Nisan ayında İMECE’yi, metre altı çözünürlüklü görüntüleme uydumuzu uzaya gönderdik. Önümüzdeki yıl Türksat 6A ilk milli haberleşme uydumuz olarak uzaya gönderilmiş olacak ve böylece Türkiye uzayda haberleşme uydularını kendi imkanlarıyla geliştirdiği haberleşme uydularını kullanabilen 10 ülkeden biri olacak.İnşallah önümüzdeki dönemde Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceğimiz ilk Türk vatandaşımız ve sonrasında gerçekleştireceğimiz Ay programımız ve diğer uzay teknolojileri projeleriyle Türkiye’mizin bu yolculuğu büyük bir hızla devam edecek” diye konuştu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.