Antalya da Temsili Askerlik Ve Yemin Töreni

Antalya da Temsili Askerlik Ve Yemin Töreni
Yayınlama: 17.05.2023
A+
A-

Antalya Piyade Eğitim Tugay Komutanlığınca, Engelliler Haftası münasebetiyle 97 özel birey için Temsili Askerlik ve Yemin Töreni düzenlendi.

Törene katılan Vali Ersin Yazıcı asker olan özel bireyleri selamlayarak; “Vatan sevgisi hiçbir şartta engel tanımaz. Kahraman Mehmetçiklerimiz, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Engelliler Haftası münasebetiyle 97 özel birey için Temsili Askerlik ve Yemin Töreni’ne katıldı. Törende Vali Yazıcı’ya Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Okul Komutanı Engin Kuntay, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Alb. Dr. Murat Sezgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı P. Alb. Kemal Çakıroğlu, Antalya Deniz Komutanı Dz. Alb. Volkan Kamışoğlu, Hava Meydan Komutanı Hv. P. Albay Sabri Akın, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya Esnaf Ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu Cem Topçu ve asker aileleri eşlik etti.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yemin töreni ile devam etti. Alperen Çetinkaya’nın yaş kütüğüne plaket çakması ve konuşmasını yapmasının ardından Vali Yazıcı, temsili askerlik görevini tamamlayan özel bireylere temsili askerlik terhis belgesi verdi.

Vatan Sevgisi Engel Tanımaz
Vatan sevgisinin hiçbir şartta engel tanımayacağını ifade eden Vali Yazıcı; “Vatana, millete ve bayrağa hizmeti nimet bilen, yüreği vatan aşkı ile dolu 97 özel kardeşimizin temsili askerlik uygulaması törenine katıldık. Mutluluklarına ortak olup, terhis belgelerini takdim ettik. Vatan sevgisi hiçbir şartta engel tanımaz. Kahraman Mehmetçiklerimiz, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından program özel bireylerin tören geçişi ile sona erdi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.