Antalya Rehberler Odasından Açıklama

Antalya Rehberler Odasından Açıklama
Yayınlama: 11.03.2024
Düzenleme: 11.03.2024 15:11
A+
A-

Niğde ili Çamardı ilçesi sınırlarında Aladağlar’da, Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde 6 kişilik Alman gruba rehberlik hizmeti veren dağcı-rehberimiz İsmet İNAN tehlikeleri tespit etmek amacıyla mesleğinin sorumluluğu ile önden gitmiştir.  Çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Kendisi bizim için vazife şehididir.

1974 yılında Amasya’da dünyaya gelmiştir. 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur. 2011 yılında Profesyonel Turist Rehberliği mesleğine adım atmıştır. Rehberlik hayatını doğayla bütünleştiren İsmet İNAN en zorlu yürüyüş rotalarının, dağ tırmanışlarının talep edilen rehberi olmuştur.

Türkiye’nin sayılı yüksek irtifa dağcılarından da olan rehberimiz İsmet İNAN’ın zirveleri zorlayan güçlü karakterini, yardımseverliğini ve dostluğunu her zaman hatırlayacağız. Buradan tekrar dile getirmek isteriz ki; turist rehberliği mesleği farklı coğrafya ve koşullarda icra edilen ve bünyesinde ülkemizin yetişmiş kalifiye personelini bulunduran bir camiaya sahiptir. Şu ana kadar Türk turizminin başarı hikayesinde adının fazla zikredilmemiş olması rehberlerimizin önemini azaltmaz. Farklı çıkar gruplarının amaçları doğrultusunda bu mesleğe işlevsiz hale getirmek büyük hasarlara sebebiyet verecektir.

Hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Antalya Rehberler Odası

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.