Antalya’da Sıcak Hava Sokakları Boşalttı

Antalya’da Sıcak Hava Sokakları Boşalttı
Yayınlama: 15.07.2023
A+
A-

Antalya’da hava sıcaklığının 44 dereceyi bulmasıyla sokak ve caddeler boş kaldı.

Sıcaklardan bunalanlar Konyaaltı ve Lara sahillerinde serinlemeyi tercih ederken, kentin işlek cadde ve sokakları boş kaldı. Sokak hayvanları ağaç gölgelerine çekilerek sıcak havadan korunmaya çalıştı. Yemek ve hizmet sektöründe çalışanlar ise sıcağa rağmen çalışmaya devam etti. Tatil için Antalya’yı tercih eden bir turist ise sıcaktan dolayı memleketindeki Fransa yerine Antalya’yı seçtiğini belirtti.

Antalya’da hava sıcaklığının 44 dereceyi bulmasıyla sokak ve caddeler boş kaldı.Hava sıcaklığının en yüksek 44 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçülen kentte, sıcaklardan bunalanlar Konyaaltı ve Lara sahillerinde serinlemeye tercih etti. Buna karşılık havanın çok sıcak olması nedeniyle kentin işlek cadde ve sokakları boş kaldı.

Sokak hayvanları da ağaç gölgelerine çekilerek sıcak havadan korunmaya çalıştı.Yemek ve hizmet sektöründe çalışan işçiler ise sıcağı rağmen çalışmaya devam etti. Dönerci Ustası Hakan Oral, AA muhabirine, Antalya’da havaların çok sıcak olduğunu söyledi.15-20 senedir döner işi yaptığını anlatan Oral, “Bu kadar sıcakta çalışmaya alıştık. Sıcaklar çok fazla nefes alacak gibi değil, nefes almakta zorlanıyoruz. Küresel ısınmadan kaynaklı sıkıntılar var. Allah sonumuzu hayır etsin. Sıcağa rağmen ekmeğimiz kazanmanın derdindeyiz.” dedi. Dondurmacı Ramazan Avşar ise hava sıcaklığının çok fazla olduğunu ve dondurmayı çıkardığı gibi eridiğini belirtti. Kaynak: AA

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.