Antalya’nın okul mağduriyetini meclise taşıdı

Antalya’nın okul mağduriyetini meclise taşıdı
Yayınlama: 19.08.2024
A+
A-

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Çankaya Mahallesinde yaşanan okul mağduriyetini meclis gündemine taşıyarak, konuya ilişkin olarak Millî Eğitim Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

OKUL OLMAYINCA KAĞIT ÜZERİNDE İKAMETGAHLARINI TAŞIDILAR

“Yeni gelişmekte olan Çankaya Mahallesi’nde okul yetersizliği nedeniyle mağduriyetler yaşanmakta, buna bağlı olarak çok sayıda mahalle sakini ikametgahlarını başka mahallelere taşıyarak soruna çözüm aramaktadır. 20 bin kişinin yaşadığı mahallenin nüfusunun, resmi kayıtlarda 12 bin kişi olarak gözüktüğü iddia edilmektedir. Bu ciddi bir fark.” dedi.

BAKANLIĞIN İŞİNİ HAYIRSEVER YAPIYOR, ONU DA TAMAMLAMAYA BİLE TENEZZÜL EDİLMİYOR!

“Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa süre kalmışken, Antalya’nın birçok ilçesinde başta okul ve kapasite yetersizliği olmak üzere, okullara ve eğitime ilişkin sorunlar devam etmekte. Türkiye’nin her yerinde bu sorunlarla karşılaşıldığını da biliyoruz. Eğitim niteliksizleştikçe sorunlar ve geliştirilen çözümlerin yarattığı yeni sorunların ardı arkası gelmiyor. AKP iktidarında izlenen yanlış eğitim politikaları sonucu, yap-boz tahtasına dönen eğitim sistemimizin geldiği son nokta budur.” açıklamasında bulundu. CHP’li Erdem, Antalya’nın ortasında koca bir mahallenin çocuklarını okulsuz bırakmanın kabul edilebilir olmadığının altını çizerek, Bakanlığı göreve davet etti.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’in, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelttiği sorular şöyle:

1.         Çankaya Mahallesi’nde düzeylerine göre, bakanlığınıza bağlı kaç okul bulunmaktadır? Her okula göre ayrı ayrı belirtilmek üzere, bu okulların öğrenci kapasitesi nedir? Söz konusu okullardan hangileri “ikili öğretim” sistemine bağlıdır?

2.         2020 yılında bir hayırsever tarafından yapımına başlanan Ali Uyaroğlu İlk Okulu’nun mevcut durumu nedir? Söz konusu okuldaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin hangi tarihte başlaması planlanmaktadır?

3.         Bakanlığınız ile Çankaya Mahallesi’nde bulunan okulun yapım masraflarını üstlenen hayırsever arasında bir protokol imzalanmış mıdır? İmzalanmış ise protokolün detayları nelerdir?

4.         Yine hayırsever tarafından Ali Uyaroğlu İlkokulu yanında yaptırılan Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaatı tamamlanmış ve bakanlığınız tarafından teslim alınmış mıdır?

5.         İddialar doğru ise; Emine Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu’nun, yapımının tamamlanmasına rağmen bakanlığınız tarafından teslim alınmamış olmasının gerekçesi nedir?

6.         Emine Uyaroğlu İmam Hatip Orta Okulu yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacak mıdır?

7.         Ali Uyaroğlu İlkokulunun inşaatı tamamlanıncaya kadar, Emine Uyaroğlu İmam Hatip Orta Okulu’ndaki bazı dersliklerde, okul sorununu aşmak için İlkokul olarak hizmet verilmesi planlanmış mıdır?

8.         Böyle bir hazırlık varsa sınıf tefrişatı, öğretmen görevlendirmesi, öğrenci kayıt işlemleri vb. adına planlamalar yapılmış mıdır?

9.         Söz konusu iki okul için öğrenci kayıt sürelerinin başlangıç tarihleri nedir?

10.       Antalya ilinde bulunan birçok yerleşim biriminde halen ikili öğretim devam ederken, okullaşma oranlarında sorunlar varken, bakanlığın bu sorunların çözümüne yönelik planları nelerdir?

11.       Okul ve kapasite yetersizliği sorunun çözümüne yönelik olarak, eğitime erişimin kolaylaştırılması adına Bakanlığınız tarafından atılması planlanan adımlar nelerdir?

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.