Antalya’ya 20 yılda 145 MİLYAR TL yatırım

Antalya’ya 20 yılda 145 MİLYAR TL yatırım
Yayınlama: 21.10.2023
A+
A-


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,81 ile 2022-2022 arası yapılan İcraat Kitabını paylaştı. Kitap da tüm illere yapılan yatırım ve icraatlar rakamları ile birlikte açıklanırken Antalya da İçişleri Bakanlığından, kültür ve turizme,milli eğitim den,sağlık alanına, sanayi ve teknolojiden tarım ve orman’a Antalya ya 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi

‘Yüzyılın işini yirmi yıla sığdırdık!’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dört bir köşesinde geleneksel mimarimizden esinlenen adalet sarayları inşa ettik. Hâkim ve savcılarımızın sayısını artırarak adli işlemleri hızlandırdık. savcıların iş yükünü de azalttık. Dünyada birçok ülkeden ödül alan Ulusal Yargı Ağı Projesi’ni (UYAP) geliştirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi

Erdoğan, “ADALET AİLE VE SOSYAL HİZMETLER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR, GENÇLİK VE SPOR,KÜLTÜR VE TURİZM, MİLLÎ EĞİTİM, SAĞLIK, SANAYİ VE TEKNOLOJİ TARIM VE ORMAN, ULAŞTIRMA VE ALTYAPIda Antalya da yüz yılda yapılacak hizmetleri 20 yılda sunduklarını hatırlattı.

Erdoğan 81 il icraatların anlatıldığı kitap da Antalya ya yazdığı mektup da ise şunları dile getirdi, “
Sizi, aile fertlerinizi, yakınlarınızı ve sevdiklerinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle, chürmetle selamlıyorum. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin sizlerle birlikte tüm milletimiz için
hayırlara vesile Allah’tan niyaz ediyorum. Partimizi kurduğumuz günden ve iktidara geldiğimiz tarihten beri “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” düsturuyla, ülkemiz ve milletimiz için gece gündüz demeden aşkla çalışıyoruz.

Sizlerin desteği ve hayır duası sayesinde Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırımlarıyla, eserleriyle, demokrasi ve kalkınma hamleleriyle tanıştırdık. Darbe teşebbüsünden sokak olaylarına, terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik ve siyasi sabotaj girişimlerine kadar nice badireyi sizlerle birlikte atlattık.Asrın felaketi olarak nitelenen ve 11 vilayetimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları da 85 milyon olarak, asrın dayanışmasıyla yine beraber sarıyoruz.

Nasıl bugüne kadar milletimize verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirdiysek, deprem felaketinin izlerini de kısa sürede silecek, şehirlerimizi çok daha bayındır bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız. Evlatlarımıza bırakacağımız en önemli miras olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçeğe dönüştürene kadar sizler için, ülkemiz ve milletimiz için canla-başla çalışmaya devam edeceğiz. Bunu da son 21 yıldır olduğu gibi genciyle yaşlısıyla, kadını-erkeğiyle yine hep beraber başaracağız.

Bu zorlu mücadelede bizleri yalnız bırakmayacağınızı ümit ediyor, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Antalya’nın 40 bin yıl öncesi geçmişe sahip

81 ilin icraat ve yatırım projelerin yer aldığı kitapçıkda ayrıca Antalya’nın tanıtımı da yer alıyor. Tanıtım metninde ise Antalya şöyle anlatılıyor, “Attalos Yurdu” anlamına gelen Antalya, II. Attalos tarafından kurulmuştur. Antalya şehri ve çevresine antik çağda, “çok verimli” anlamına gelen Pamphylia, Batı kesimine ise Lykia denirdi. Milattan önce VIII. yüzyıldan itibaren buraya Ege Denizi’nin Batı kıyılarından göçenler; Aspendos ve Side gibi şehirleri kurmuşlardır.

Yapılan arkeolojik kazılarda Antalya ve bölgesinde, günümüzden 40 bin yıl önce insanların yaşadığı ispat edilmiştir. Milattan önce 2000 yılından bu yana bölge, sırasıyla; Hitit, Pamphylia, Lykia, Kilikya gibi kent devletlerinin ve Pers, Büyük İskender ile onun devamı sayılan Antigonos, Ptolemais, Selevkos, Bergama Krallığı’nın idaresine girmiştir. Daha sonra Roma Devleti, hüküm sürmüştür.

Antalya’nın antik çağdaki adı Pamphylia idi ve burada kurulan şehirler bilhassa II. ve III. yüzyılda altın çağını yaşadı. 1071 Malazgirt Savaşından sonra Antalya Selçuklular tarafından Türk topraklarına katılmıştır. Osmanlılar zamanında Anadolu eyaletine bağlı Teke sancağının merkezi, şimdiki Antalya il merkeziydi. O yıllarda buraya Teke sancağı denmiştir. İlin şimdiki adı ise aslında antik çağdaki adının biraz değişmiş şeklidir ve Cumhuriyet döneminde verilmiş

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.