Avrupa Cimnastik şampiyonası Antalya da

Avrupa Cimnastik şampiyonası Antalya da
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, organizasyon, 11-16 Nisan tarihlerinde Antalya Spor Salonu’nda yapılacak.

Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi erkeklerde Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener, Hasan Bulut; kadınlarda Sevgi Seda Kayışoğlu, Bengisu Yıldız, Ceren Biner, Derin Tanrıyaşükür ve Bilge Tarhan temsil edecek.

Şampiyonanın ilk gününde erkekler bireysel alet elemeleri ve takım finali yapılacak. Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’na 319 sporcu katılacak Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Antalya’nın 2 haftada 2 büyük cimnastik organizasyonuna ev sahipliğini yaptığını söyledi.

Çelen, “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardından Avrupa’nın ünlü sporcuları Türkiye’de ağırlamanın hem sporun birleştirici gücünü göstereceğini hem de ülkeye moral olacağını belirtti.”Şampiyona, olimpiyat elemesi olması açısından çok önemli. Burada ilk 13 takım arasına giren ülkeler Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacak. Hedefimiz takım olarak ilk 13’e girerek Dünya Şampiyonası’na adımızı yazdırmak. İnşallah bunu başaracağız.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.