Azerbaycan MANAT’ı bile TL karşısında rekor kırdı

Azerbaycan MANAT’ı bile TL karşısında rekor kırdı
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-

1990 lı yıllarda dağılan Rusya’dan bavul ticareti yapmak için ülkemize gelenler daha sonra Ülkemizde konut satın alarak hem vatandaş oldu hem de rahat bir hayat sürmeye başladı. Şimdi de Kardeş dediğimiz ülke Azerbaycan 90 milyon nüfusa yaklaşmış Türkiye’nin parasından daha değerli duruma geldi

Türk Lirası’ndaki değer kaybı birçok para birimi gibi Azerbaycan manatını da çok daha değerli hale getirdi. Son olarak bir Azerbaycan Manat’ı TL karşısında rekor tazeleyerek 19.38 kuruşa yükseldi.

Son yıllarda Türk Lirası’ndaki değer kaybı Azerbaycan parasını da Türkiye’nin ulusal parası karşısında daha değerli kıldı. Yaşanan son dalgalanmayla birlikte TL karşısında rekor tazeleyen Manat, 19.38 kuruşa yükseldi. Bu da Azerbaycan vatandaşları için Türkiye’den alışveriş yapmayı cazip hale getiriyor.

Para birimi değerlenen Azerbaycanlı vatandaşlar topluca Iğdır’a gelerek yiyecek, içecek ve giyim için alışveriş yapmayı artırdı. Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’nde ve Azerbaycan’da alıveriş yapmayanlar Iğdır’a gelerek ucuz alışveriş yapıp ülkelerine dönüyor.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.