BAĞ-KUR prim eşitlemesinde 1 milyon kişi erken emekli olacak

BAĞ-KUR prim eşitlemesinde 1 milyon kişi erken emekli olacak
Yayınlama: 16.03.2024
A+
A-

Emeklilik sistemiyle ilgili önemli bir düzenleme yolda. Geçtiğimiz yıl duyurulan BAĞ-KUR prim eşitlemesi için somut adımlar atılıyor. Bu düzenleme ile yaklaşık 1 milyon kişinin erken emekli olması öngörülüyor.

Bu yıl içinde yaklaşık 400 bin EYT’li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) vatandaşın emekli olması öngörülürken, prim günü eksik olan BAĞ-KUR’lular, yeni reform hazırlıklarını merakla bekliyor. Planlanan düzenleme ile birlikte, BAĞ-KUR’luların prim gün şartının 9 binden 7 bin 200’ye indirilmesi bekleniyor.

Bu değişiklikten etkilenecek olan BAĞ-KUR’luların sayısının yaklaşık olarak 1 milyon kişiyi bulacağı tahmin ediliyor. Bu durum, emeklilik sürecindeki BAĞ-KUR’lular arasında büyük bir beklenti ve heyecan yaratmış durumda.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.