Çavuşoğlu,”Azerbaycan Yanlız Değildir!”

Çavuşoğlu,”Azerbaycan Yanlız Değildir!”
Yayınlama: 27.01.2023
Düzenleme: 27.01.2023 10:36
A+
A-

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Azerbaycan’ın İran büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi.


Olayın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, “Azerbaycan’a yapılan saldırı bize yapılan saldırıdır. Azerbaycann hiç bir zaman yanlız değildir. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. 1 kişi de hayatını kaybettiğini öğrendik. Konuyla ilgili Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından bilgi almaktayız. Türkiye Kafkaslarda istikrar istemektedir. Azerbaycan’ın barışçıl tutumu ortada. Bölgenin kalkınması için doğu batı orta koridorunda daha da güçlenmesi için projelerin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Tüm komşu ülkelerin proje ve ortak muttabakat konularına olumlu katkı koyması gerekmektedir. Bu bölgelerin istikrarına katkı sağlanması kaçınılmazdır. Azerbaycan’ın barışçıl duruşundan kimse rahatsız olmasın. Biz sınır bütünlüğünü korurken diğer ülkelerinde toprak sınır bütünlüğüne saygı duymaktayız.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını ve Azerbaycan’ın her daim yanında olduklarını vurguladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.