Barışın adı MEHMETÇİK

Barışın adı MEHMETÇİK
Yayınlama: 31.01.2023
A+
A-

Türk Ordusu 2019 yılında başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda bölgeye barış ve huzur getirmenin yanında, 464 OKUL Tamir Edilerek Eğitime Açıldı. 87 Cami, 7 Kilisenin Bakım ve Onarımı Yapıldı

Hudut güvenliğimize yönelik tehdit ve düşmanca tutumların artarak devam etmesi neticesinde; TSK tarafından uluslararası hukuk ve BM Sözleşmesi 51’inci maddesinde düzenlenen meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, 09 Ekim 2019 tarihinde saat 16:00’da başlatılan harekat sosyal hayata olumlu şekilde dokundu.

Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, güneyimizde terör koridoru oluşturulmasını engellemek, yerinden edilmiş Suriyelin evlerine ve topraklarına dönüşlerini sağladı. 200.000’e yakın Suriyeli ise güvenli ve gönüllü olarak topraklarına, köylerine geri döndü.Sivillerin hayatını tehlikeye atan mayın/EYP’ler ile sığınak ve tüneller teker teker imha edildi.

Mehmetçiklerimizin çalışmalarıyla tamir edilen okullarda 35.000 öğrenci yeniden eğitimlerine başladı ve devam ediyor. Hizmete giren devlet hastaneleri ve mobil sağlık birimleri vasıtası ile 250.000’den fazla Suriyeliler muayene edildi.

Öte yandan 605 Yerleşim Yeri Teröristlerden Temizlendi
Mehmetçiğin teröristlerden temizleyerek güvenli bölge haline getirdiği Barış Pınarı Harekât alanında, başta su ve elektrik olmak üzere temel altyapı ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla diğer kurumlar ile koordineli olarak gerekli çalışmalar devam ediyor.

Resulayn kırsalında bulunan ve Haseke ile Tel Tamir bölgesini besleyen Allouk Su Tesisi, koordineli çalışmalar neticesinde onarılarak faaliyete geçirildi. Halen, buradan Haseke ve kırsalı ile Tel Tamir bölgesine su verilmeye devam ediliyor.

Bölgede kalıcı barışın sağlanması için Rusya Federasyonu ile işbirliği ve koordinasyon faaliyetler devam ediyor. Türk Ordusu komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı olarak konumunu koruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, FKH/ZDH/BPH alanlarında hayatın normalleşmesi, Suriyelilerin huzur ve güvenliğinin sağlanması, hudutlarımızın emniyetinin sürdürülmesi maksadıyla faaliyetler kararlılıkla sürdürülmekte.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.