Berberler BAĞ-KUR gün sayısının eşitlenmesini istedi

Berberler BAĞ-KUR gün sayısının eşitlenmesini istedi
Yayınlama: 19.01.2023
A+
A-

Antalya Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Süleyman Özyurt, çıkacak olan EYT yasası ile ilgili üyelerinin içinde bulunduğu durumu özetledi, meslektaşlarının da yoğun talebini dikkate alarak BAĞ-KUR’da prim gün sayısının SGK şartlarına göre eşitlenmesi gerektiğini belirtti.

Özyurt açıklamasında, “Berber ve kuaför üyelerimiz Bağ-Kur üzerinden primlerini yatırıyor. Çıkacak olan EYT yasasına göre SGK’lı çalışanlardan bayanlarda 20 yıl 5 bin gün, erkeklerde 25 yıl 5400 prim günü istenilmekte. Üyelerimizin tamamına yakını BAĞ-KUR’lu. Bu nedenle BAĞ-KUR’da prim gün sayısının SGK şartlarına göre eşitlenmesi doğru olacaktır. Bu konuda kamuoyu desteğine de ihtiyacımız var.” Dedi.

Özyurt, ilgili bakanlık dahil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taleplerini yazdıklarını, üyelerinin isteklerini ilettiklerini belirtti, hakkaniyet açısından bu mağduriyetin giderileceğine inandıklarını söyledi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.