Binlerce kişi soykırımı lanetledi

Binlerce kişi soykırımı lanetledi
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

Filistin’e destek yürüyüşünde konuşan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Eyyy soykırımın işbirlikçileri, eyyy katil İsrail, eyyy soykırımcı ABD, mazlumun ahı sonunuz olacak. İşlediğiniz suçlar yakanıza yapışacak. Alçaklığınız adınızın başına yazılacak. Bin yılda geçse soykırımla anılacaksınız” diyerek seslendi.

Akşam namazı sonrası yürüdüler

Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Heniyye’nin İran’da düzenlenen suikast sonucu şehit edilmesinin ardından Türkiye’de tepkiler çığ gibi büyüyor. Antalya’da Antalya Kudüs Platformu’nun çağrısı ile akşam namazında Çelebi Sultan Mehmet Camii’nde toplanan 75 Sivil Toplum Kuruluşunun üyesi ve vatandaşlar Gazze’nin sesi olmak için yürüdü. Binlerce kişi, ‘Antalya’dan Kudüs’e direnişe bin selam’ ve ‘Katil İsrail Filistin’den defol’ sloganları attı.

‘Allah yolunda ölenler ölü değildir’

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Eyüp Bülent Miran, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini belirtti.Düzenlenen suikast ile Filistin’in direncini kıramayacaklarının altını çizen Miran, “Onlar Heniyye’yi öldürdüklerini sanıyorlar oysa Allah yolunda öldürülenler ’ölüler’ değildir ve onlar Rabbimizin katında rızıklanmaktadırlar. Onlar, bu suikastlarla direnişi durduracaklarını, Filistin’in direncini kıracaklarını, özgürlüğe olan inancı yok edeceklerini sanıyorlar. Ama yine yanılıyorlar ve yanıldıklarını gün gelecek görecekler. Şehid Heniyye’nin dediği gibi ’Suikastların direniş güçlerini, Hamas’ı, Filistin halkını zayıflatacağını düşünenler büyük bir yanılgı içindedir.’ Suikastlar direnişi, Filistin halkını direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye teşvik edecek, güçlendirecektir” şeklinde konuştu. Yürüyüş dua okunması ile sona erdi.

‘Küresel medya vahşeti gizliyor’

Başkan Eyüp Bülent Miran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada şehit Haniyye’nin vasiyetini yerine getirmek, eylem çağrısına icabet etmek, siyonizmi lanetleyerek tarihin en büyük imtihanını veren Gazze’deki kardeşlerimizin sesi olmak için toplandık. Siyonist İsrail rejimi 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştiriyor. 40 bin kardeşimizi alçakça katletti, 100 binden fazla kardeşimiz de yaralı, Gazze’de ayakta kalan tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınacakları güvenli nokta yok. Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan, bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlum ve masumlar faşist ABD’nin Siyonist İsrail’e verdiği bombalarla denizden karadan bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa gibi ülkeler soykırıma açıktan destek veriyor. Siyonizm hizmetindeki batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür çarpıtma ve dezenformasyonla vahşeti gizliyor. Küresel zalimler biraraya gelmiş Gazze’de planlı ve programlı bir soykırım uygulanıyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğunda bekleyen aç insanları öldürüyor. Bu alçakça namussuzca vahşet karşısında Birleşmiş Milletler çaresiz, BM Genel Kurulu iki yüzlü,

uluslararası toplum sessiz. Soykırımcı ABD’nin şımarık çocuğu İsrail öldürdükçe alkışlanıyor. Daha çok öldürmesi için teşvik ediliyor. Gazze kasabı, Hitler artığı katil Netanyahu, Nazi meclisinden farksız ABD Temsilciler meclisinde konuşturulmakla kalmıyor, öldürdüğü çocuklar için dakikalarca alkışlanıyor.

Siyonist rejim sayın Cumhurbaşkanımızın haklı itirazları karşısında ABD’den aldığı bu güçle haksızca, alçakça Cumhurbaşkanımızı ve onun şahsında milletimizi tehdit ediyor. Bu kuru tehditlerle Cumhurbaşkanımızı ve milletimizi sindireceğini sanıyor halt ediyor

“Onların ne kadar korkak olduklarını ihanetle yoğrulmuş ruhlarını çok iyi biliyoruz. Savunmasızları, çocukları, kadınları, ihtiyarları ve masumları katlederler. Onlar hastaneleri, ibadethaneleri bombalarlar. Sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kalacak, bu devran böyle sürmeyecek. Akıbetleri diğer tüm zalimler gibi olacak. Nemrut gibi, firavun gibi, hitler gibi olacak. Vakit pek yakın. Andolsun biz bu hesabı kapatmacağız. ABD ve Siyonist işgal çetesi Filistin’den defolmadıkça susmayacağız. Filistin toprakları filistin halkıdır. Bir çakıl tanesinde bile hakkı olmayan İsrail, 139 ülkenin tanıdığı başkenti Kudüs olan Filistin devletinden defolup gitmelidir. Eyy soykırımın işbirlikçileri, eyyy katil İsrail, eyyy soykırımcı ABD, mazlumun ahı sonunuz olacak. İşlediğiniz suçlar yakanıza yapışacak. Alçaklığınız adınızın başına yazılacak. Bin yılda geçse soykırımla anılacaksınız. Tutuşturduğunuz zulüm yangınında kavrulacaksınız. Siz de yardakçılarınız da yenileceksiniz. Direniş kazanacak, insanlık kazanacak”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.