Birol Ünsal Borsa gibi

Yayınlama: 09.05.2023
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Son on yedi yılımın haber ve yorumlarımın en önemli insanı oldu. Öyle ki mücadelesine ve inandığı değerlere destek olmamak ihanet olurdu benim için. Yoklukta, zorlukta, varlıkta, hiçlikte o hep inandığı ve mücadelesini verdiği doğru işlerin spor adamı oldu. Hem akademisyen kimliği hem de Akdeniz Üniversitesine kattığı katma değer Konyaaltı Belediye Kadın Hentbol Takımı etkisiyle çifte gurur yaşattı her iki kurumada.

Spor’a siyaset karıştırılmaması gerektiğini, karışırsa işlerin yürümesinin mümkün olmadığını, eğer siyaset spora bulaşırsa başarı değil görüntü ortaya çıkacağını adı gibi bilen bir şahsiyet. Muratpaşa Belediyesinin ve hatta hatta belediye başkanının hatta hatta meclis üyelerinin burunlarını sokup sokup çıkartmaları Orada yürütülen çalışmaları ve başarıları çıkmaza sokmuştu.  Bir garip ben bilirim, ben başkanım, ben yöneticiyim, ben meclis üyesiyim vs. İçine edildi spor faaliyetinin..

Bunu sadece Hentbol de Birol Ünsal Yaşamadı, 1207 Kadın Futbol Takımı da aynı muameleyi görmüş onlarda tası tarağı toplayıp Muratpaşa Belediyesinden ayrılmışlardı. İhtiyaç duyulan bir çok kültürel ve sportif faaliyetlerin neden Muratpaşa da yürümediğini bu kadarını sizlerle paylaşmış olalım.

Ve elbette ki Birol Ünsal’a inanan onun bu heyecan ve başarabileceklerini adı gibi emin olanlar hiç yalnız bırakmadı. O isimler bende saklı. Müthiş bir ekip, değerlerine değer katarak yol alan bu işi bilen çok kıymetli spor adamları var Birol Ünsal’ın arkasında. Yani inanmışlar ordusu diyelim buna.

Konyaaltı Belediye Hentbol Takımının ilk maçından son maçına kadar takip eden, yazan çizen, bunları kamuoyu ile duyuran bir gazeteci olarak bu yazdığım iki satırda büyük duyarlılık göstererek Konyaaltı Belediyesporun başarısından başka hiçbir şekilde, siyaset yapmadan, spora siyaseti karıştırmadan bu büyük başarıyı kutladığımı, avuçlarım kızarana kadar alkışladığımı yinelemek istiyorum.

Birol Ünsal bu şehir için bir kazanç ve değerimiz olmuştur artık. Kendine değil bu başarıyı elde eden çocuklarına imkan sağlandığında neler ortaya koyabileceğini gösteren büyük tecrübe. Birol Ünsal’ın adı bir salona, bir spor etkinliğine, bir odaya, bir kapıya vs bir şekilde adının ölümsüzleşmesi için Konyaalatı Belediyesince vefa gösterilip asılması gerektiği muhakkak.

Birol Ünsal Borsa gibi. Borsaya girse hiç kaybetmeden kazanan kağıt misali hani. Ona sahip olan yıllar sonra sandıktan kağıtları çıkartsa milyoner olması içten bile değil.  Konyaaltı Belediyesinin şimdiye kadar yaptığı en güzel ve özel yatırımlarından birisi Kadın Hentbol Takımına sahip çıkmış olmasıdır. Daha ne olsun. Bir tarafımızda Akdeniz, bir tarafımızda kupamız, arkamızda Birol Ünsal Hocamız. Yaşa Varol değerli kadim insan, çok yaşa. Daima yanındayız. Avrupa duydu sesimizi. Şimdi Dünya izlesin bu büyük gururu ve başarıyı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.