Brezilya şimdi bağnaz ülke mi oluyor?

Yayınlama: 27.08.2023
Düzenleme: 27.08.2023 14:41
A+
A-
Profesyonel Teknik Adam Diplomasına sahip. Futbol'un kendisinde biriktirdiklerini 1991 yılında yazılı ve görsel basında sergilemeye başladı. Ulusal yaygın TV'ler de yönetici olarak görev aldı. Temsilci olarak görevini sürdürdü. Televizyon ve gazetelerde üst yönetici olarak görev yaptı. Radyo çalışmalarını başarıyla dinleyicisine ulaştırdı. Profesyonel olarak Tiyatro’nun her kademesinde görev aldı Seslendirme ve dublaj sanatçılığını başarıyla sürdürmekte. Yerel Yönetimlerde Basın Danışmanlığı, Spor Derneklerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Brezilya şimdi tutucu ve bağnaz ülke mi ?

Brezilyalı model Jaiane Lima, gittiği alışveriş merkezinden uygunsuz kıyafet giydiği gerekçesiyle kovuldu.

Derin göğüs dekolteli bluz ve mini etekle bir alışveriş merkezine giden Brezilyalı model Jaiane Lima, kıyafeti uygunsuz bulunduğu gerekçesiyle zorla merkezden çıkarıldı. Model, göğüsleri çok büyük olduğu için ister istemez göğüslerinin göründüğünü bu nedenle güvenlik görevlileri kendisini zorla çıkararak onurunu kırdığını söyledi.

Yesinler onurunu. Asıl alışveriş merkezindekilerin onuru ve örf ananeleri ile çatışma yaşanmıştır. Dünya’nın bir çok ülkesinde sizlere de garip gelecek uygulamaları vardır. Defalarca yazdım anlattım ve hatta ricalarda bulundum. Antalya’da ki bu ve buna benzer bir çok görüntüye artık dur deme zamanı geldiğini düşünüyorum. Burası bir Anadolu şehridir. Ne Tayland’ın seks turizmi şehri, ne de başka bir düşüncenin şehri. Burası Anadolu ve bu şehirde Türk örf ve ananeleri, gelenek ve göreneklere saygı vardır.

Ancak turizm şehri olmanın arkasına saklanılarak yapılan onlarca değer yargımızı yaralayan görüntüler var ki bunları dile getirince başka cenah ve örümcek kafalılar hemen ayağa kalkıyor.

-Burası modern ve çağdaş şehir. Kimse ne giyimimize ne de davranışlarımıza karışamaz

Saçmalığı ile karşılık veriliyor.

Tamam burası turizm şehri. Avrupa’nın orta göbeğinde bir çok ülkenin baş şehirlerinde meydanlara girerken, hatta antik şehirlere girerken dahi giyim ve kuşam konusunda yasaklar getirilmiştir? Bu ülkeler gerici mi? Bu ülkelerin şehirlerinde yaşayanlar bağnaz mı?

Antalya valisi sayın Hulusi Şahin’in Antalya nın önemli değerlerinde özellikle yabancı ziyaretçilerin nasıl davranması, nasıl giyinmesi gerektiği konusunda tamimler yayınlamasını bekliyoruz. Öküz oğlu öküz denizden çıkıp geldiği SALI Pazarı (Konyaaltı)  deniz mayosu ile alış veriş yapmakta. Üstünde başka hiçbir kıyafet yok. Kadınlar ise deniz mayosu ile alışverişe gelmiş pazara. Pazar alışverişi değil mübarek podym da sanıyorlar kendilerini.

Şimdi bu öküz oğlu öküzlerin deniz mayosu ile kendi ülkelerinde alışşveriş yaptığını mı düşünüyorsunuz ? Bizim misafir diye baktıklarımız artık işin dozunu kaçırmış durumda. Sayın Valimiz bu konuda bir önlem, değer yargılarımızın korunmasında bir kararlı duruş sergiler ise gerici ve bağnaz bir davranış olabilir mi ? Brezilya Samba gecelerini bilmeyenimiz yoktur. O gün herkes soyunur hatta tecavüzler enses ilişkilere varan durumlar kırıla gitmektedir. Ancak konu AVM olunca yani toplumun bir arada bulunduğu alanlar olunca işte orda sağ duyu gösterilmiş ve ünlü sanatçı kapı dışarı edilmiş. Anam ne güzel de yapmışlar. Helal olsun Brezilya ya. Ülkemizde hele hele Antalya da bizim özlemle beklediğimiz bu davranışları elin Avrupalısı yapmış. Hani hep Avrupaya özenirdik. Avrupa Avrupa diye deli olan zihniyet’e lafımız.  Bir Avrupa ülkesinin AVM ye hangi kıyafetle girilip girilmeyeceği konusunda duruş göstermiş Brezilya ya ne diyeceksiniz bakalım!

Antalya Valimiz sayın Hulusi Şahin anadolu hissiyatının yüksek tezahür ettiği şehrimizde özellikle Pazar yerlerinde bu uygunsuzluğa bir dur demeniz ülke değer yyargılarına sahip Antalya da yaşayan Anadolu hissiyatında ki tüm vatandaşların gönlüne su serpecektir. Ben Pazar yerlerinde ki bu çirkinliği dile getirdim. Kim bilir Antalya’nın kafelerinde, lokantalarında, eğlence mekanlarında ne görüntüler vardır ne görüntüler…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.