Bu belirtiler varsa DİKKAT !

Bu belirtiler varsa DİKKAT !
Yayınlama: 24.08.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, maymun çiçeği olarak da bilinen M çiçeği (mpox) hastalığına ilişkin merak edilen bazı soruları ve cevaplarını paylaştı.

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, “M çiçeği testi ne zaman yaptırılmalı?”, “M çiçeği belirtileri nelerdir?”, “M çiçeği belirtileri olan kişi ne yapmalı?”, “M çiçeği nasıl tedavi edilir?” gibi merak edilen sorulara yanıt verildi.


Maymun Çiçeği (M Çiçeği)

M çiçeği genellikle ateş, solunum sistemi semptomları (boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı veya öksürük gibi), baş ağrısı, kas ağrıları, sırt ağrısı, büyümüş lenf nodları ve hastalığa özgü karakteristik cilt döküntüleri olarak belirti gösterir.


M çiçeği virüsü,

cilt döküntüsü, kabuklar, vücut sıvılarına doğrudan temas yoluyla kişiden kişiye bulaşabilir. M çiçeği virüsü, uzun süreli, yakın temas, cinsel temas ile kişiden kişiye bulaşabilir. Bazı hastalar, M çiçeği belirtileri başlamadan 1-4 gün önce de virüsü başkalarına bulaştırabilir.

M ÇİÇEĞİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

M çiçeği için özel olarak geliştirilmiş bir tedavi bulunmuyor ancak virüsler arasındaki genetik benzerlikler nedeniyle, çiçek hastalığını tedavi etmekte kullanılan yöntemler izleniyor

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.