Bu tavır dalga dalga ülke geneline yayılıyor

Bu tavır dalga dalga ülke geneline yayılıyor
Yayınlama: 12.11.2023
Düzenleme: 12.11.2023 05:20
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara tepki olarak, İsrail’i destekleyen kurum ve kuruluşlara karşı boykot başlattı.

Belediye, İsrail’i destekleyen içecek markalarının satışını durdurduktan sonra şimdi de finansal sistemde TROY kart kullanmaya karar verdi. Osmangazi Belediyesi çalışanları, maaş kartlarını TROY karta geçirmek için anlaşmalı bankaya başvuruda bulundu.

Katliama sessiz kalmadılar

Osmangazi Belediyesi Filistin’de katliam yapan işgalci İsrail’i destekleyen tüm finansal sistemden çıkma kararı aldı. İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlara her koşulda tepki gösteren Osmangazi Belediyesi, İsrail’i destekleyen kurum ve kuruluşlara karşı boykot başlatmıştı.

İsrail menşeli ürünlerin satışı durduruldu

Geçtiğimiz günlerde İsrail’i destekleyen içecek markalarının belediyenin sosyal tesislerinde satışını durduran Osmangazi Belediyesi, yaptığı boykotlara bir yenisi daha ekledi. Belediyenin bu tavrı Türkiye de ki bir çok yerel yönetimlerin davranışlarına sirayet etmeye başladı.

Öte yandan İstanbul’da 4 ilçe belediyesi daha, personel maaş kartlarını yerli kart TROY’a taşıma kararı aldı. Böylelikle geçiş yapan belediye sayısı 19’a ulaştı. Belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından TROY sistemine geçildiğini duyurdu.

TROY KART VEREN BANKALAR

Akbank
Aktif Bank
Albaraka Türk
Anadolubank
Emlak Katılım
QNB Finansbank
Garanti BBVA
Halkbank
ING
Kuveyt Türk
PTT
Şekerbank
TEB
Türkiye Finans
Türkiye İş Bankası
VakıfBank
Vakıf Katılım
Yapı Kredi
Ziraat Bankası

TROY KART NEDİR ?

Kısa adı TROY olan kart “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi” adıdır. TROY, Bankalarar Kart Merkezi tarafından 2015’te kurulan ödeme şeması. Türkiye’nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmakta. TROY’un açılımı “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”dir. Bu yerli ödeme sistemi, bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılır. TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. 2017’de Discover Card ağı aracılığıyla dünya genelinde kabul edilmeye başladı.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.