CHP Aksu ilçe de ihraç süreci başlatılıyor

CHP Aksu ilçe de ihraç süreci başlatılıyor
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

CHP’li Başkan iddialara cevap verdi

CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem, yönetiminde gerçekleştiği ileri sürülen istifalarla ilgili açıklamalar da bulundu. 6 yönetim kurulu üyesinin istifa etmek için adım attığını ifade eden Erdem, 3 ismin geri adım attığını dile getirdi. Erdem, aynı zamanda 7 partilinin ihraç edilmesi için de süreç başlatacaklarını söyledi.

CHP Aksu İlçe yönetiminde mevcut ilçe Başkanı Hamza Erdem’e yönelik “İsyan bayrağı” açıldı, haberine CHP’li Başkan’dan cevap geldi. Yönetimden istifa edenlerin sayısının 9 olmadığını söyleyen Erdem, “6 yönetim kurulu üyemiz, görevlerinden istifa etmek için adım attılar. Ama bu süreci 3 kişi başlattı. Diğer 3 kişiyse kararlarından vaz geçtiklerini, partinin ve bizlerin yanında olduklarını ifade ettiler. Biz hiç bir arkadaşımızın ayrılmasından yana değiliz. Ekip olarak çalışmak isteriz, çalışamayacaklarını ifade ederek mazeret üreteceklerse de, karar kendilerinin. İstifa etmeleri halinde yedek yönetim kurulu üyelerimiz var. Yerlerine yedek yönetimden takviye yapacağız. Yedek yönetim üyelerimiz yeterli. Tüzük ile ilgili bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

İstifa etmek isteyenlerin İl başkanlığına gittiklerini de doğrulayan CHP Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem, “Herhangi bir resmi başvuru yok. Ama müracaat yeri ilçe başkanlığıdır. Bayram sonrası yönetim kurulumuzu toplayacağız. Bu 3 ismi de çağıracağız toplantımıza. Çalışmak isterlerse kapımız onlara da açık. CHP operasyon partisi olmaz. Partimizin disiplini ve kuralı var. Her türlü eleştiriye açığız. Ama bunun yeri sosyal medya değil. Partimize katılım hat safhada. Hedeflerimiz büyük. Başarılı bir teşkilatız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. Nisan ayından bu yana toplantı yapmadıklarını da ifade eden CHP İlçe Başkanı Hamza Erdem, “Arkadaşlarımızın bazı mazeretleri oldu. Bu arada Ankara’da genel merkezle iletişimimiz oldu. Bu süreçte iki toplantı gerçekleştiremedik. Bayram sonrası toplantılarımızı aralıksız yapacağız” dedi.

CHP’nin kurumsal bir parti olduğuna da vurgu yapan CHP’li Erdem, “Parti disipline uymayarak sosyal medya üzerinde eleştiriler de bulunan bazı arkadaşlarımız var. Bazı siyasi partilere destek verdiğini yine sosyal medya üzerinden duyuran o bazı arkadaşları, ihraç istemiyle, genel merkez disiplin kuruluna sevk edeceğim. İl başkanlığımız tarafından bu kişilerin isimleri bizlere gönderildi. Genel Merkez’e belgeleriyle beraber iletmemiz talep edildi. Bu hafta içinde bu arkadaşlarımızla ilgili işlem başlatacağız. Vücudun her tarafı kangren olmadan partimizi bu arkadaşlardan temizleyeceğiz. Her kim olursa olsun gereği yapılacak” açıklamalarında bulundu. (Haber: Güneyhaberci.com)

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.