CHP den ihraç edildi

CHP den ihraç edildi
Yayınlama: 26.07.2023
A+
A-

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın CHP’den ihraç edilmesi yönünde karar aldı. Özcan son dönemde yaptığı sert konuşmalarla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı.Sık sık yaptığı çıkışlarla ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı muhalefetle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yüksek Disiplin Kurulu’nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir” denildi.

CHP’de değişim için Bolu’dan Ankara’ya 9 günde yürüyerek dikkatleri üzerine çeken Tanju Özcan CHP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamasında, partiden atılması halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti. Özcan, 16 Mayıs 2022’de yapılan bir meclis toplantısında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.