CHP Grup Başkanvekili Günaydın: MYK’yla değişim olmaz

Seçim hezimetinin ardından genel başkanlığı bırakmayan Kılıçdaroğlu’na partisinden tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Günaydın, MYK’yla değişim olmayacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Günaydın: MYK’yla değişim olmaz
Yayınlama: 11.06.2023
A+
A-

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilginin ardından CHP’de değişim tartışmaları başladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay mesajında adaylığa açık kapı bıraktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise genel başkanlığa niyeti olduğunu artık daha açık ve sık şekilde dile getirmeye başladı. 

CHP’de seçimden sonra tüm üyeleri istifa eden MYK’nın yeni listesi de partiyi tatmin etmedi. 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, MYK değiştirerek değişim olmayacağını söyledi. 

Halk TV yayınında konuşan Günaydın,“Şu ana kadar 150’nin üzerinde MYK üyesi değişti CHP’de. MYK değiştirerek bir değişim yapamıyoruz. Kaldı ki bu MYK’nın toplumu beklentilerine uygun olup olmadığı da tartışılıyor” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da partisi tarafından fonlanan Halk TV’de bu değişim talepleri ile ilgili konuştu.

Partisinin kırsal alanda yeterli oy alamadığını belirten Günaydın, Üç yıl evvel MYK’da tarımdan sorumlu bir genel başkan yardımcımız vardı. Üç yıldır yok. Biz eğer kırsal alandan oy alamadığımızı düşünüyorsak olan o koltuğu iptal mi etmeliyiz, yoksa oraya uygun bir arkadaşımızı mı yerleştirmeliyiz?” diye konuştu.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.