CHP li Cavit Arı Bakan Murat Kurum’a Sordu

CHP li Cavit Arı Bakan Murat Kurum’a Sordu
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Milli Emlak ve Özelleştimse idaresi tarafından Antalya’da yapılan taşınmazların satışını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

MİLLİ EMLAK VE ÖZELLEŞTİRME İDARESİ TARAFINDAN YAPILAN SATIŞLARLA DEĞERLERİMİZ YOK EDİLİYOR.

Av. Cavit ARI; “İktidar tarafından ülkemizin değerli kaynaklarının, gayrimenkullerinin satılması son hızla devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte Her yıl binlerce taşınmaz satılıyor. Özelliklede Antalya’mızın önemli taşınmazları her gün satışa konu oluyor. Milli Emlak ve Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan satışlarla değerlerimiz yok ediliyor.” dedi.

TÜM DEĞERLERİMİZİ BİTİRİYORSUNUZ. YAZIKTIR GÜNAHTIR.

Av. Cavit ARI; “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın duyurusuna göre Antalya’nın Manavgat İlçesi Kızılağaç Turizm Merkezi’nde 5.361.14 metrekare büyüklüğündeki 248 ada 7 parsel, 251 ada 1 parsel, Alanya ilçesinin Kargıcak sahilinde 1.501.00 metrekare büyüklüğündeki 722 ada 3 parsel, Alanya’nın Kestel sahilindeki 1.002.50 metrekare büyüklüğündeki 1017 ada 6 parsel ile, 1.001.91 metrekare büyüklüğündeki 1010 ada 9 parseldeki araziler 30.07.2024 günü 4046 sayılı kanun hükümleri kapsamında pazarlıklı satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Finike’nin değerli taşınmazları TOKİ’ye aktarıldı. Bir taraftan satış hazırlıkları yapılmakta. Bir taraftan da belediyelerimize verilmesi gereken paylar belediyelerimizden kaçırılmaktadır.

Halen TOKİ’nin sayfasında, gerek Antalya’nın gerekse ülkemizin birçok şehrinde yapılacak satış ilanları mevcut. Sadece bir önceki yıl kamuya ait çok değerle 5.550 taşınmaz satılmıştı.

Sata sata nereye kadar. Tüm değerlerimizi bitiriyorsunuz. Yazıktır günahtır.” diyerek önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a satıştan elde edilen gelirden Antalya’ya ayrılan özel bir pay var midir ve satışı yapılan taşınmazın bulunduğu belediyelere ayrılan pay nedir? diye sorarak önergesini verd

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.