CHP ye eleştiriler Ortaklardan geliyor

CHP ye eleştiriler Ortaklardan geliyor
Yayınlama: 28.06.2023
A+
A-

Millet İttifakı paydaşlarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP’nin aldığı oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun en az yüzde 7-8’inin CHP dışından geldiğini söyledi. Ayrıca Karamollaoğlu, ittifak döneminin bittiğini ve yerel seçimlerde ittifak olmayacağını belirtti.
Millet İttifakı’nda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ardından CHP’nin oy oranına ilişkin bir çıkış da Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’ndan geldi.

CHP listesinden Meclis’e 9 milletvekili gönderen Karamollaoğlu, “CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelmiş oydur. CHP bundan önceki seçimlerde de yüzde 25’i tutturamadı.” ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu’nun sözlerine Kılıçdaroğlu’nun nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu.

I14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Milletvekilliği seçimlerinde CHP yüzde 25.41 oy aldı. Millet İttifakı’ndaki Demokrat, DEVA, Gelecek ve Saadet Partileri seçime CHP listelerinden girerek Meclis’e vekil gönderirken, ana muhalefet partisinin TBMM’deki sandalye sayısı 169’da kaldı. Bu durum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi.

Karamollaoğlu, “Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı. Biz, altı sene önce de ittifak yaptık. Ne için? Referandumda millet bu yeni sisteme hayır desin diye… Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.