CHP’de Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları

CHP’de Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları
Yayınlama: 03.06.2023
A+
A-

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kaybetmesi ve CHP’nin TBMM’deki sandalye dağılımında beklemediği sonuç, krizi tırmandırdı

Parti içinden Kılıçdaroğlu’na, ‘Genel Başkanlıktan istifa et’ çağrıları yapılmaya başlandı. MYK toplantısında tüm üyeler istifa ederek tavrını ortaya koyarken, partide Genel Başkanlık için ismi en çok dillendirilen kişi, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. 28 Mayıs’tan hemen sonra parti içinden Kılıçdaroğlu’na, “Genel Başkanlıktan istifa et” çağrıları yapılmaya başlandı. Genel Başkanlık için ismi en çok dillendirilen kişi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu da seçimin ardından “değişim” mesajı verdi.

İmamoğlu’nun toplantıdan erken ayrılması…

Seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu perşembe günü CHP Genel Merkezi’nde görüşme gerçekleştirmişti. İkili, MYK toplantısının ardından bir araya gelmişti. İmamoğlu, saat 19.12’de geldiği genel merkezden 20.42’de ayrılmıştı.

Parti karar verir

Hakkındaki eleştiriler nedeniyle partinin başında kalıp kalmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” karşılığını verdi.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.