CHP’den Yandaş partilere, “Bu ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu” anlamında paylaşım

CHP’den Yandaş partilere, “Bu ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu” anlamında paylaşım
Yayınlama: 08.06.2023
A+
A-

CHP’li vekil, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin TBMM Başkanlığı için aday çıkarmasına tepki gösterdi 08.06.2023 13:25TBMM Başkanı seçimlerinde CHP’nin adayı Tekin Bingöl olurken; seçime CHP listesinden giren Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi oylamaya kendi adayları ile katıldı. Bu duruma tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP’nin adayı Numan Kurtulmuş olurken; CHP’nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Gelecek ve Saadet Partisi, Serap Yazıcı Özbudun’u Meclis başkanlığına aday gösterdi. DEVA Partisi ise Mustafa Yeneroğlu’nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu. Oylama sonucunda Kurtulmuş TBMM Başkanı oldu.”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi. Erol şu ifadeleri kullandı: “Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.