CHP’li vekil Kaya, Limak’a sordu

CHP’li vekil Kaya, Limak’a sordu
Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

CHP Milletvekili Aykut Kaya, Limak’a sordu; Ucuz kredi bulamazsanız Antalya-Alanya otoyolu’nu yapmayacak mısınız ?

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile “Antalya- Alanya Otoyolu neden yapılamıyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

FİNANSAL ANALİZ YAPMADINIZ MI? TEKLİFİ NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ?

“Birkaç gün önce söz konusu otoyol ihalesini alan Limak şirketinin başkanının, Antalyamızın duayen gazetecilerinden Sn. Mehmet Ali Dim’e yapmış olduğu açıklamada henüz uygun faizli dış kredi bulamadıklarını, ucuz krediyi bulur bulmaz da inşaata başlayacaklarını belirttiğini öğrendik.” diyen Aykut Kaya, “Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan ve araç geçiş garantisi de verilecek bu proje için bir ihale yapıldı ve bu ihaleyi Limak kazandı. Yahu ihaleyi alırken finansal analiz yapmadınız mı? Bu analizi yapmadıysanız teklifinizi neye göre belirlediniz?” diye sordu.

KİMSE “İŞE HEMEN BAŞLA YA DA İHALEYİ YENİDEN YAPALIM” DİYEMİYOR

“Normal şartlar altında, takvimi belli olan bir projenin teklifini belirlerken bir maliyet muhasebesi yapmanız ve buna uygun finansal plan hazırlamanız gerekir.” diye eleştirilerini sürdüren Kaya, “Ancak belli ki bu ihalenin koşulları normal değilmiş ve bu anormal duruma istinaden Limak yetkilileri projeyi hangi kaynaktan finanse edeceklerini bile hesaplama gereği duymamışlar. Netice ne? Antalya’nın heyecanla beklediği bir projenin tamamlanma tarihini Nihat Özdemir’in ne zaman ucuz kredi bulacağı belirleyecek.” ifadelerini kullandı. “Sonuçta önemli olan Antalya değil çünkü bu hesapta. Belli ki projenin asıl amacı Limak’ın hem inşaatı yaparken hem de araç geçiş garantisi ile azami kârı yapması.” diyerek sözlerini sürdüren Kaya, “İşte amaç bu olunca, bir kamu yetkilisi çıkıp da Nihat Özdemir’e, arkadaş böyle açıklama mı olur, hemen işe başla ya da ihaleyi yeniden yapalım diyemiyor?” dedi.

ANTALYALI HEMŞEHRİLERİMİZİN SABRI KALMADI

9 sektörde, 14 ülkede faaliyet gösteren; 40 binden fazla çalışanı olan bir grubun şirketi, bu projeye isterse hemen başlayabilir. Ancak, kollanmanın, kimse bana bir şey yapamaz düşüncesinin bir neticesi olarak keyfim ne zaman isterse o zaman başlarım diyebiliyor. Eğer vatandaşın çıkarlarını önceleyen bir hükümet olsaydı herhangi bir kurumu böyle bir tutuma, duruma müsaade etmezdi. 22 yıllık AKP iktidarının ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri zaten keyfiliği normalleştirmesi ve kendi yarattığı oligarkların keyfiliği bir alışkanlık haline getirmesi oldu. Ancak şunu bilin ki Antalyalının, Alanya’nın sizin keyfiliğinizi bekleyecek sabrı kalmadı. Şu yolu ihaleyi alana yaptıracaksanız yaptırın, aksi takdirde de işini düzgün yapacak yeni birini bulun.

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.