Diklenmeden dik durarak sendikacılık yapıyoruz

Diklenmeden dik durarak sendikacılık yapıyoruz
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek değerlerimizin gereğidir. Diklenmeden dik durarak sendikacılık yapıyoruz” dedi.

DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ

Amaçlarının hiçbir zaman bağcıyı dövmek olmadığını dile getiren Başkan Ünal Hisarkaya, “Bizim amacımız üzüm yemek. Değerlerimize bağlı kalarak, üyelerimiz ve kamu görevlilerinin haklarını korumak, yeni haklar elde etmek ve elde edilmiş hak ve kazanımların muhafazasını sağlamak için çalışıyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek değerlerimizin gereğidir. Biz bir sendikayız. En büyük önceliğimiz üyelerimiz lehine kazanımlar elde etmektir. Bu kazanımlar için mücadele ederken geçmişin her türlü ‘istemezik’ ile ‘onaycı’ yaklaşımından ve kör anlayışından uzak olmaya özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

TASARRUF İSRAGTAN OLUR

Hükümetin, kamudaki israfı önlemek için ‘tasarruf tedbirleri’ aldığını ve bazı kısıtlamalara gittiğini hatırlatan Ünal Hisarkaya, “Tasarruf tedbirleri içinde, kamu görevlilerinin kazanımlarının yer almasına ilk gün itiraz ettik ve Büro Memur-Sen olarak ‘tasarruf israftan olur, kamu görevlilerinin kazanımların geriye gidiş tasarruf değildir’ diyerek tepkimizi ortaya koyduk. Servis hizmetinden vazgeçilmesi tasarruf değildir. Mesai ücretlerinin ödenmemesi tasarruf değildir” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyelerinin taleplerini duyurmak amacıyla Bolu’dan başlattıkları yürüyüş Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde son buldu. Bakanlık önüne gelen sendika üyeleri, kamuda mülakatın kaldırılması, 3600 ek göstergenin yasallaştırılması, kamuda şiddet yasası çıkartılması ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımını da içeren bazı taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıdı. ( Harun Özalp – Anadolu Ajansı )

BOLU’DAN ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ

Hisarkaya, “Sözü verilen bir türlü hayata geçmeyen 3600 ek gösterge konusunu gündeme taşıdık. Birinci dereceye gelen bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi talebimizi tekrarladık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bütün taleplerimizi içeren bir basın açıklaması yaparak, bu taleplerin karşılanmasını, bunun olmaması halinde bir dizi eylem sürecini hayata geçireceğimizi açıkladık. Bu eylem planının son aşamasının ise Bolu’dan Ankara’ya yürümek olduğunu eylemlerimizin her aşamasında kamuoyu ile paylaştık” açıklamasında bulundu.

BOZUK HESAP MAKİNASI ÖRNEĞİ

Hak aramak için Genel Merkez öncülüğünde gerçekleştirilen Bolu’dan Ankara’ya yürüme eylemine de değinen Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya şunları söyledi: “8 gün süren yürüyüşümüz sonunda taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirdik. Tekrar dile getirmek gerekirse emekten tasarruf olmaz. Toplu sözleşme kazanımlarından geri dönüş olmaz. Servisler toplu sözleşme kazınımıdır ve geri alınamaz. 3600 ek gösterge birinci dereceye gelen herkese verilmelidir. Mülakat kalkmalı ve liyakat gelmeli. Memurlara kira yardımı yapılmalı. Tasarruf emekten değil israftan yapılmalı. Memurlar sınıf sınıf ayrılmamalı. Tasarruf için ilk memurların akla gelmemesi gerekir.Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın. Kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilsin. Kamu görevlileri, TÜİK’in bozuk hesap makinasına mahkum olmasın.”

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.