Dolar ve altın haftaya rekorla başladı

Sabah saatlerinde dolar 23.65, Euro ise 25.53 lirayla yeni tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da haftanın ilk iş gününe yükselişle başladı. Gram altın bin 485 lira, çeyrek altın ise 2 bin 470 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dolar ve altın haftaya rekorla başladı
Yayınlama: 12.06.2023
A+
A-

Dolar/TL geçen haftanın son işlem gününde 23.50’yi aşmış ancak öğleden sonra gelen düşüşle haftayı 23.41’den tamamlamıştı.

Dolar bu sabah düşük hacimli piyasada 23.65 liraya kadar kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Euro da benzer şekilde 25.53 lirayla rekor düzeye çıktı.

GRAM ALTINDA YENİ ZİRVE

12 Haziran 2023 sabahında ons altın 1958 dolardan işlem görürken, gram altın 1485 liraya çıkarak tüm zamanların zirvesini yeniledi.

Spot piyasada altın satış fiyatları:

Gram altın 1485 lira

Çeyrek altın 2470 lira

Yarım altın 4940 lira

Cumhuriyet altını 9935 lira

Gremse altın 24.284 liradan satılıyor.

 EKONOMİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ, SIRA ATILACAK ADIMLARDA

Öte yandan yeni ekonomi kadrosu hemen hemen şekillendi. Atılacak adımlar bekleniyor.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevini cuma günü Şahap Kavcıoğlu’ndan devrealdı. Şahap Kavcıoğlu ise BDDK Başkanlığına geçiş yaptı. 

Piyasalar yeni ekonomi yönetiminin ne adımlar atacağını ve bu adımları atarken elinin ne kadar rahat olacağını görmeyi bekliyor. Yeni TCMB Başkanı Gaye Erkan’ın ilk büyük sınavı önümüzdeki hafta Perşembe günü TCMB politika faiz kararında olacak. Yeni Başkan Gaye Erkan, enflasyonu azaltmak ve Türk Lirası’nı cazip kılmak için faizi artırabileceği tahmin ediliyor.

GÖZLER FED VE ECB’DE OLACAK

Bu hafta gözler Fed ve ECB’nin faiz kararlarında olacak. Gram altın yatırımcıları doları izlemeye devam edecek. Dolayısıyla Fed’in faiz kararı büyük önem taşıyor. 

Fed ve ECB’nin politika faizlerinde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. Ancak daha sonra başkanların vereceği mesajlar daha dikkatle izlenecek. 

İçerde ise bugün cari açık rakamları izlenecek. Cari dengenin nisan ayında 4,5 milyar olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yıllık cari açığın ise 45,5 milyar dolar düzeyinde olması bekleniyor. 

Ajanslar tarafından geçilen tüm yerel ve ulusal haberleri, bu bölümde Netgazete.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yerel ve ulusal  haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.